Για δεύτερη μέρα χωρίς λεωφορεία η Πάφος

Για δεύτερη μέρα χωρίς λεωφορεία η Πάφος

Για δεύτερη ημέρα η Πάφος παραμένει χωρίς λεωφορεία, με τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ) να αναμένει όπως διευκρινίστηκε από χθες κινήσεις από το Υπουργείο Μεταφορών για επίλυση της μεταξύ τους διιαφοράς.

Χιλιάδες μαθητές χρειάστηκε να εξυπηρετηθούν και σήμερα το πρωί μέσω άλλων ρυθμίσεων, αντί της συνηθισμένης μεταφοράς τους στα εκπαιδευτήρια με τον στόλο του ΟΣΥΠΑ, ενώ προβληματική λόγω και της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών είναι και η διακίνηση ηλικιωμένων ατόμων και κατοίκων απομακρυσμένων κοινοτήτων που έχουν ως μόνη, ουσιαστικά, δυνατότητα κίνησης τις δημόσιες συγκοινωνίες.


Μιλώντας στον «Φ» ο Διευθυντής του ΟΣΥΠΑ, Γεώργιος Ιωαννίδης, υποστήριξε ότι το υπουργείο προβαίνει σε συνεχείς μονομερείς ενέργειες για θέματα που σχετίζονται με την οικονομική πτυχή της συμφωνίας των δύο μερών με επιστέγασμα την κωλυσιεργεία του να εφαρμόσει την πρόνοια εκσυγχρονισμού του στόλου του οργανισμού, ενώ τόνισε ότι οι επαφές που έγιναν τις μέρες που μεσολάβησαν από την εξαγγελία της επ΄ αόριστον απεργίας, πριν μια εβδομάδα, ήταν εντελώς άκαρπες.

Ο επικεφαλής του ΟΣΥΠΑ τόνισε ότι για όσο διάστημα οι αρμόδιοι δεν ενσκύπτουν στο πρόβλημα, η απεργία θα συνεχίζεται και εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι επιβάτες των δημόσιων συγκοινωνιών της Πάφου.

Στο μεταξύ, από πλευράς των βουλευτών Πάφου εκδηλώνεται πρωτοβουλία συζήτησης του θέματος που ανέκυψε στην Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων της Βουλής. Εν αναμονή της διευθέτησης της συζήτησης, βουλευτές της επαρχίας απηύθυναν έκκληση προς τον ΟΣΥΠΑ να επαναρχίσει τουλάχιστον τα δρομολόγια για εξυπηρέτηση των μαθητών. Το αίτημα αυτό ωστόσο ο κ. Ιωαννίδης το χαρακτήρισε μη εφικτό να υλοποιηθεί, εξηγώντας ότι αν ένα λεωφορείο μεταβεί σε μια στάση για εξυπηρέτηση μαθητών και εκεί βρίσκονται και άλλοι επιβάτες, δεν είναι δυνατό να τους πει ότι δεν γίνεται να ανέβουν στο λεωφορείο και να επιβιβάσει μόνο τους μαθητές.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου