Για λίβελλο κατηγορείται ο Δήμαρχος Πάφου

Για λίβελλο κατηγορείται ο Δήμαρχος Πάφου

Αγωγή λιβέλλου εναντίον του δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος καταχωρούν η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc και ο Νίκος Κ. Σιακόλας μέσω του δικηγορικού γραφείου Χρύσης Δημητριάδης & Σια ΔΕΠΕ.

Η εταιρεία Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Plc επανέρχεται στο θέμα των τουρκοκυπριακών περιουσιών που νόμιμα έχει ενοικιάσει από τον κηδεμόνα, παρέχοντας πλήρεις λεπτομέρειες για το θέμα.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, ο γενικός εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης έκρινε ότι το έργο στη Λίμνη εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

«Τα τεμάχια που η εταιρεία έχει ενοικιάσει εφάπτονται της κτημοσύνης της, στην οποία θα δημιουργηθούν δύο γήπεδα γκολφ και άλλες ωφέλιμες αναπτύξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γενικός εισαγγελέας, εξετάζοντας σχετικό ζήτημα που αφορούσε ανταλλαγή περιουσιών σε σχέση με το ίδιο έργο, έκρινε τις ανταλλαγές νόμιμες και το έργο ως επωφελές και ότι εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον», σημειώνεται.

Η εταιρεία αναφέρει ότι τα ενοικιαζόμενα τεμάχια παρέμεναν αζήτητα από πρόσφυγες για πέραν των 38 χρόνων, διότι είναι σχεδόν εξολοκλήρου άγονα, βραχώδη και μη καλλιεργήσιμα.

«Τα τεμάχια αυτά παραχωρήθηκαν για ενοικίαση στην εταιρεία μας με σκοπό να χρησιμοποιηθούν, όπως αναφέρεται στη σύμβαση μίσθωσης, ως «χώρος πρασίνου/πάρκου». Ο λόγος που η εταιρεία τα ανέλαβε ήταν, όχι διότι θα είχε οποιοδήποτε εισόδημα, αλλά για να τα καθαρίσει από τα σκύβαλα και να εμποδίσει την απόρριψη και άλλων άχρηστων υλικών, και επίσης για προστασία από πυρκαγιά. Γι’ αυτό, με δικά της επιπρόσθετα έξοδα που υπερβαίνουν τις €3.500 ετησίως, έχει αναθέσει το έργο αυτό στην εταιρεία φύλαξης «Σ. Πασιαρδής& Υιοί Λτδ».»

«Είναι άδικο να χρησιμοποιείται η αξία του τελευταίου τεμαχίου ως βάση για υπολογισμό της ενοικιαστικής αξίας αζήτητων και άγονων τεμαχίων, που καλύπτονται από το πρώτο συμβόλαιο, πράγμα το οποίο έπρεπε να έχει διαπιστώσει ο κ. Φαίδωνος. Γι’ αυτό και η αναφορά ότι η εταιρεία έπρεπε να χρεωθεί €66.482 ετησίως, βασίζεται σε αυθαίρετα και παραπλανητικά στοιχεία, γιατί συγκρίνει ανόμοια πράγματα».

Απλά για αναφορά επισημαίνεται ότι ο κ. Νίκος Σιακόλας και ο όμιλος Σιακόλα κατέχουν απείρως μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία σε εμβαδό και αξία οι οποίες βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές Λευκωσία, Αμμόχωστο, Κερύνεια, Καραβά, Δίκωμο και αλλού, για τις οποίες έχουν κινήσει αγωγή εναντίον της Τουρκίας. Για τη στέρηση των περιουσιών αυτών, ο ίδιος προσωπικά και οι εταιρείες του δεν έχουν ζητήσει και ούτε απολαμβάνουν κανένα όφελος από την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Είναι λυπηρό γιατί ο κ. Φαίδωνος στις αναφορές του δεν περιορίστηκε στα στοιχεία που αφορούν τ/κ περιουσίες αλλά προχώρησε σε ανεπίτρεπτα σχόλια για το πρόσωπο του κ. Νίκου Σιακόλα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για διαπλοκή με κόμματα και άλλα συκοφαντικά υπονοούμενα».

«Αποτέλεσμα των δυσφημιστικών σχολίων του κ. Φαίδωνος είναι να υπάρχει ένας συνεχής οργασμός περαιτέρω και σοβαρότερων δυσφημιστικών σχολίων και ύβρεων, μεταξύ άλλων, από μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς έναν επιχειρηματία, οι εταιρείες του οποίου και τα έργα που έχει δημιουργήσει εργοδοτούν πολλές χιλιάδες και στηρίζουν τις οικογένειές τους. Ας επιδειχθεί επιτέλους και κάποιος σεβασμός σε ανθρώπους που προσφέρουν στον τόπο», τονίζεται.

«Καταδικάζουμε αυτούς τους προσβλητικούς ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος, τους οποίους και προσβάλλουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Τέτοιου είδους δηλώσεις και αναφορές λαϊκίστικου χαρακτήρα με στόχο την αυτοπροβολή, αποθαρρύνουν τους προοδευτικούς επιχειρηματίες και εταιρείες να προβαίνουν σε επενδύσεις που ενισχύουν την οικονομία του τόπου και προσφέρουν εργασία σε χιλιάδες συμπατριώτες μας», επισημαίνεται.

Ο δήμαρχος Πάφου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα κατέθεσε στοιχεία και ονόματα για 15 υποθέσεις κακοδιαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Το θέμα τέθηκε επί τάπητος ενώπιον της επιτροπής εσωτερικών της βουλής που συνεδρίασε χθες για πρώτη φορά μετά τις θερινές διακοπές.

Πηγή: Stockwatch