Για 14η χρονιά από το Δ. Πάφου η βράβευση των  αρίστων αθλητών και σωματείων

Για 14η χρονιά από το Δ. Πάφου η βράβευση των αρίστων αθλητών και σωματείων

Για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση βράβευσης των αρίστων αθλητών και αθλητικών σωματείων της Πάφου


για το 2013 που διοργανώνει ο Δήμος Πάφου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, επιμονής, αλληλεγγύης και αυτοπεποίθησης – όπως ανέφερε- ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας στον χαιρετισμό του.

Ο κ. Βέργας στο πλαίσιο της εκδήλωσης είπε πως αυτή αποτελεί  έναν καταξιωμένο θεσμό, που έμπρακτα και αποδεδειγμένα ανταποκρίνεται στους βασικούς του στόχους για ουσιαστική αναβάθμιση των αθλητικών πραγμάτων της πόλης μας και για ενθάρρυνση των νέων μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

“Ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διέρχεται σήμερα ο τόπος μας, στις μέρες των οικονομικών δυσκολιών και των κοινωνικών προβλημάτων, οι στόχοι αυτοί καθίστανται ακόμη ποιο επίκαιροι κι ακόμη πιο ουσιαστικοί” είπε ο κ. Βέργας.

Ο Δήμος Πάφου αισθάνεται, πράγματι, την υποχρέωση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας, και η ελπίδα μιας κοινωνίας είναι αναμφίβολα οι νέοι της, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βέργας παραδέχτηκε ωστόσο πως οι σημερινές συνθήκες δεν επιτρέπουν στην Τοπική Αρχή να κάνει όλα όσα είχε προγραμματίσει για τη νεολαία και τον αθλητισμό. Παρόλα αυτά, το Δημοτικό Συμβούλιο και η αρμόδια Επιτροπή διατήρησαν συνέχισε στον φετινό προϋπολογισμό ένα σημαντικό κονδύλι για τις διάφορες δραστηριότητες στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης του «Γύρου της Πάφου», στον αγώνα τριάθλου, τουρνουά καλαθόσφαιρας 3 επί 3, στις επιδείξεις και αγώνες κολύμβησης και αρκετές άλλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κινητικότητας και της ανάπτυξης του μαζικού αθλητισμού στην πόλη της Πάφου.

Παράλληλα, σημείωσε “ συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και διατηρούμε τις χορηγίες μας για την υλοποίηση των Προγραμμάτων του ΑΓΟ «Αθλητισμός και Γυναίκα» και «Εξειδικευμένο Ποδόσφαιρο», ενώ προχωρήσαμε και στην αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου”.

Στην εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του ο Επίτιμος Καθηγητής Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης, Πρόεδρος Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής δόθηκαν οι καθιερωμένες χορηγίες προς τα αθλητικά σωματεία της Πάφου ως ελάχιστο δείγμα της αναγνώρισης και του σεβασμού της Τοπικής Αρχής για το έργο που επιτελούν προς όφελος της νεολαίας και της κοινωνίας μας.