Γ. Λιλλήκας : Πρέπει να προβληματιστεί η Βουλή γιατί οι τράπεζες δεν προχωρούν σε πραγματική αναδιάρθρωση

Γ. Λιλλήκας : Πρέπει να προβληματιστεί η Βουλή γιατί οι τράπεζες δεν προχωρούν σε πραγματική αναδιάρθρωση

“Πρέπει να προβληματιστεί ιδιαίτερα η Βουλή θα έλεγα γιατί η Κυβέρνηση δεν προβληματίζεται για τους λόγους που οδηγούν τις τράπεζες να μην προχωρούν σε πραγματική αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και γενικά όλων των δανείων”,ανέφερε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας εκτίμησε ότι υπάρχουν λόγοι που οδηγούν τις τράπεζες να κωλυσιεργούν και οι λόγοι είναι – όπως είπε- ” γιατί οι τράπεζες ευελπιστούν με τη νέα νομοθεσία που σύντομα θα καταθέσει η Κυβέρνηση να πουλήσουν τα πακέτα των δανείων σε επενδυτικά ταμεία ή σε τρίτους σε εξευτελιστικές τιμές”, όμως αυτό πρόσθεσε. ” θα τους προσδώσει άμεση ρευστότητα και τότε θα ακολουθήσουν μαζικές εκποιήσεις όχι από τις τράπεζες όπως είναι ο φόβος του κόσμου αλλά από τα επενδυτικά ταμεία και τις εταιρείες που θα αγοράσουν να ενυπόθηκα δάνεια του κόσμου”.


Ακολούθως ο κ. Λιλλήκας κάλεσε την Βουλή κυρίως , λέγοντας πως – έχει καλεστεί πολλές φορές η Κεντρική Τράπεζα αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο της , – να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο που να υποχρεώνει πλέον τις ίδιες τις τράπεζες να προχωρήσουν σε πραγματικά αναδιάρθρωση των δανείων έτσι ώστε να καταστούν σταδιακά εξυπηρετούμενα.

Αυτό συνέχισε, ” μπορεί να γίνει νομοθετικά και έχουμε πρόταση νόμου στη Βουλή η οποία προβλέπει ότι δεν θα μπορεί η τράπεζα ούτε να πουλήσει δάνεια ούτε να προχωρήσει σε οποιαδήποτε εκποίηση αν δεν προηγηθεί αναδιάρθρωση του συγκεκριμένου δανείου”.

Καταλήγοντας ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως αναμένει όλα τα κόμματα ότι θα το στηρίξουν έτσι ώστε να στηριχθούν πραγματικά οι οφειλέτες.

Ο κ. Λιλλήκας προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας του μνημοσύνου του Εθνάρχη Μακαρίου στην Παναγιά
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)