Δέκα χώρους στο λιμανάκι του Λατσιού παραχωρεί η Αρχή Λιμένων στην ρώσικη εταιρεία Sail First

Δέκα πρόσθετους χώρους στο λιμανάκι του Λατσιού


και συγκεκριμένα στην βόρεια πλευρά του κυματοθραύστη αναμένεται να παραχωρήσει η Αρχή Λιμένων ύστερα από αίτημα της ρωσικής εταιρείας SailFirst. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελο Γεωργίου Οδυσσέως το θέμα συζητήθηκε στη Λευκωσία ανάμεσα σε εκπροσώπους της εταιρείας τους οποίους συνόδευσε ο ίδιος , και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκου Μιχαηλίδη.

Ο κ Οδυσσέως ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, πως το αίτημα της εταιρείας αφορά τουλάχιστον 20 νέες θέσεις αλλά επί του παρόντος έχουν συγκατατεθεί να τους δώσουν δέκα.

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της εταιρείας SailFirst στο Λιμανάκι του Λατσιού ο κ Οδυσσέως είπε πως ανάμεσα σ’ αυτές είναι και η διοργάνωση αγώνων ιστιοπλοΐας στην περιοχή το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Χαρακτήρισε μάλιστα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ομάδα ιστιοπλοΐας της Ρωσικής Ομοσπονδίας θαλασσίων σπορ μετά από επίσκεψη και επιθεώρηση του λιμανιού από εκπρόσωπο της ,επέλεξε το λιμανάκι του Λατσιού σαν βασικό χώρο για την προετοιμασία της, εκτός Ρωσίας.

Στόχος μας επανέλαβε ο κ Οδυσσέως είναι να δοθεί η δυνατότητα στο λιμανάκι του Λατσιού να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην προώθηση και ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού εμπλουτίζοντας και αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της χώρας.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως Δ. Πόλης Χρυσοχούς θα είναι πάντοτε υποστηρικτής και ενισχυτής όλων των προσπαθειών για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας, και γενικότερα του ναυτικού τουρισμού στο νησί.

“Θέλουμε” συνέχισε , “ να καταστήσουμε τη χώρα και την περιοχή σαν ένα από τους πιο ποιοτικούς και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου”.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η εταιρεία έχει υποβάλει πρόταση για δημιουργία της σχετικής υποδομής με δικά της έξοδα και να αποκόπτονται σταδιακά για την χρήση του χώρου, πρόταση η οποία απορρίφτηκε από την Αρχή Λιμένων παλαιότερα.