Δέσμευση Επιτρόπου Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη Πάρκων

Την δέσμευση της ότι από την σημερινή της θέση ως Επίτροπος Περιβάλλοντος


θα προσπαθήσει να ενισχύσει κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη Εθνικών Δρυμών και πάρκων εξέφρασε από την Πάφο η κ Ιωάννα Παναγιώτου στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Έχω είπε « πλήρη συναίσθηση της Κυπριακής πραγματικότητας και της ανάγκης ανάπτυξης Εθνικών Δρυμών και Πάρκων», προσθέτοντας πως «όλα αυτά, μας αφορούν».

Η κ Παναγιώτου ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας της πως είναι προφανές , ότι η σημερινή πραγματικότητα και όροι διαβίωσης και επιβίωσης των ανθρώπων, επιβάλλει, – όπως είπε- την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια για την προστασία του Περιβάλλοντος. Τα πάρκα συνέχισε, αποτελούν μια αναγκαιότητα και θα πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία όσων υπάρχουν αλλά και για την ανάπτυξη νέων.  

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος ανέφερε επίσης πως τα πάρκα δεν είναι απλώς ένας χώρος όπου προστατεύεται η φύση, αλλά αποτελεί και το αναγκαίο περιβάλλον για την ανάπτυξη των φυσικών και πνευματικών δεξιοτήτων μας. Διευκολύνουν πρόσθεσε, και ενισχύουν την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων , μέσα σε ένα υγιές περιβάλλον, όπου απρόσκοπτα μπορούν να επικοινωνήσουν και να ενισχύσουν τον κοινωνικό ιστό.

Η κ Παναγιώτου κατέστησε επίσης σαφές, πως το κράτος και γενικά όλος ο δημόσιος τομέας, η τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και ο καθένας μας, πρέπει να συμβάλουμε – όπως είπε- στην διατήρηση και στην ανάπτυξη των Πάρκων.

Η καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Πάρκων κατέληξε, αποδεικνύει ότι οι λαοί της Ευρώπης θέλουν αλλά και μπορούν να αναπτύξουν κοινές δράσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, όλων μας.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/