Δήμος Γεροσκήπου: Διαφάνεια και χρηστή διοίκηση

Δήμος Γεροσκήπου: Διαφάνεια και χρηστή διοίκηση

Ο Δήμος Γεροσκήπου έχει επιλεγεί από ανεξάρτητη επιτροπή της Οργάνωσης “Διεθνής Διαφάνεια” – Κύπρος, ως ο Δήμος που ξεχώρισε για την “Εφαρμογή καλής πρακτικής, πρωτοβουλίας και δράσης για την μείωση της διαφθοράς και ενδυνάμωση της διαφάνειας που εφαρμόζεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, 2015-2016”.

Η βράβευση έγινε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 στη Λευκωσία με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά της Διαφθοράς.
Η ανεξάρτητη αρχή θεσμών που κατέληξε στη βράβευση του Δήμου μας, απαρτίζεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Έφορο Εσωτερικού Ελέγχου της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.


Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Γεροσκήπου και εμένα προσωπικά, το γεγονός ότι η προσπάθεια που καταβάλαμε για 5 χρόνια, αξιολογήθηκε με άριστα, ανάμεσα σε όλους τους Δήμους και της Κοινότητες της Κύπρου.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί μας απονέμεται σε μια περίοδο που οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ταλανίζονται από πρωτοφανή σκάνδαλα. Ο Δήμος Γεροσκήπου απέδειξε ότι υπηρετεί με συνέπεια και μεθοδικότητα τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια.

Τη μεγάλη όμως αλλαγή που καταφέραμε στη Γεροσκήπου οι δημότες μας τη βλέπουν καθημερινά. Δώσαμε τέλος σε σπατάλες, σε αχρείαστες ενέργειες εντυπωσιασμού, σε αλόγιστες δαπάνες και δάνεια που φόρτωναν τον Δήμο με τεράστια χρέη.

Αυτό ήταν το μέγιστο καθήκον μας σε μια περίοδο που οι πολίτες νιώθουν όσο ποτέ την απαξίωση των πάντων.
Το ότι ανταποκριθήκαμε στο μέγιστο βαθμό στις υποχρεώσεις και το καθήκον μας απέναντι στο Δήμος και στους δημότες μας είναι κάτι που μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι.

Εμείς που θέλουμε να μείνουμε στο δημόσιο στίβο και να υπηρετήσουμε τα κοινά, έχουμε την ευθύνη να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Εμείς έχουμε την πρώτιστη ευθύνη να πείσουμε τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 18 Δεκεμβρίου.

Εμείς θέλουμε τους δημότες μας να παραμείνουν δραστήρια συμμέτοχοι στα κοινά της τοπικής Κοινωνίας. Και ανταποκρινόμαστε σε αυτό τον στόχο με σκληρή δουλειά και υπεύθυνη δράση, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στη Δημοτική Υπηρεσία μας.

Καλώ τους δημότες της Γεροσκήπου να μας αξιολογήσουν αντικειμενικά και δίκαια. Να δουν και να αξιολογήσουν θετικά τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία πέντε χρόνια στο Δήμο Γεροσκήπου. Σπάσαμε το φαύλο κύκλο της κακοδιαχείρισης κι εξασφαλίσαμε την προοπτική του Δήμου για συνέχιση της ανάπτυξής του.

.Οι δημότες μας, όπως κάθε Κύπριος φορολογούμενος, θέλουμε να γνωρίζουν ότι κάθε ευρώ που δαπανούμε στον Δήμο Γεροσκήπου, είναι πραγματική επένδυση για την ποιότητα ζωής.

Από την μέρα που εκλέχτηκα Δήμαρχος της Γεροσκήπου, προσπάθησα να είμαι συνεπής στην πολύ απλή αρχή: να προσφέρω και να μιλάω με επιχειρήματα.

Η αναγνώριση της δουλειάς μας σε τέτοιο επίπεδο και η βράβευσή της από τη «Διεθνή Διαφάνεια» δείχνει ότι όντως είμαι συνεπής και θα συνεχίσω να είμαι και μετά την επανεκλογή μου.

Αυτό μου δίνει δύναμη να προχωρήσω δυναμικά και τη νέα πενταετία, με καλύτερες οικονομικές συνθήκες ώστε να πετύχω μεγαλύτερους στόχους για το καλό των δημοτών μας.