Δήμος Γεροσκήπου: «arTwins in open space»

Δήμος Γεροσκήπου: «arTwins in open space»

Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 και ώρα 11.30π.μ., θα δοθεί δημοσιογραφική διάσκεψη στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Μεγάρου Γεροσκήπου για την παρουσίαση του έργου του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017, «arTwins in open space».

Δέκα καλλιτέχνες, μια ελληνοκύπρια, μία τουρκοκύπρια και οκτώ από εξωτερικό, κληθήκαν να σχεδιάσουν εξ αποστάσεως, ανά ζευγάρι, πέντε εγκαταστάσεις δημόσιου χαρακτήρα, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε προκαθορισμένους χώρους στα δημοτικά όρια του Δήμου Γεροσκήπου. Οι καλλιτέχνες έχουν επιλεγεί μετά από ανοικτή πρόσκληση του Pafos 2017. Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 250 και προέρχονταν από 55 χώρες.


Τα έργα θα παραμείνουν στην πόλη και μετά το 2017, μνημονεύοντας τη χρονιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Christoph Mugge (Γερμανία), Violetta Ivanova (Βουλγαρία), Ivana Radovanovic (Μαυροβούνιο), Kazuhiro Yajima (Ιαπωνία), Κλίτσα Αντωνίου (Κύπρος), Fatma Nur Ozugul (Κύπρος), Mina Nasr (Αίγυπτος), Giacomo Zaganelli (Ιταλία), Zhong Wang (Κίνα), Elwira Wojtunik (Πολωνία) και Popesz Csaba Lang (Ουγγαρία).

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη θα παραστούν ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017 Δρ Χρίστος Πατσαλίδης.

Από Δήμο Γεροσκήπου