Δήμος Γεροσκήπου: Eξάλειψη παρανομιών στις παραλίες

Δήμος Γεροσκήπου: Eξάλειψη παρανομιών στις παραλίες

Τα όσα συνέβησαν τις μέρες του Πάσχα στη Γεροσκήπου, με αφορμή τη διαχείριση του παραλιακού μετώπου του δεύτερου πληθυσμιακά δήμου της επαρχίας Πάφου, ήταν πρωτοφανή για τα κυπριακά θέσμια στον χώρο της πολιτικής και έφθασαν μέχρι και τα ελλαδικά ΜΜΕ.

Η χειροδικία κατά δημοτικών συμβούλων, οι ύβρεις και απειλές κατά άλλων, με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αναλάβει ο δήμος τη διαχείριση δύο εκ των πέντε σημείων του παραλιακού του μετώπου, καταγράφηκε ως η πλέον μελανή σελίδα στα χρονικά του δήμου.


Έχοντας υπάρξει και συνέχεια στο θέμα, με την επαναφορά του θέματος στην ολομέλεια με αίτημα την ακύρωση της προηγούμενης απόφασης, πράγμα που απορρίφθηκε με ψηφοφορία, ο Δήμος Γεροσκήπου βρίσκεται πλέον σε κομβικό σημείο ως προς το θέμα αυτό, παραμονές της τουριστικής περιόδου.

Ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου και πρόεδρος της Επιτροπής Παραλιών του δήμου, Κυριάκος Χατζηβασίλης, με δηλώσεις του σήμερα στον «Φ» τονίζει ότι επιβάλλεται συγκεκριμένο πλάνο για τη βελτίωση της κακής εικόνας και εξάλειψη των διάφορων παρανομιών της λαϊκής παραλίας, τόσο σήμερα, όσο και σε βάθος χρόνου.

Όπως γνωρίζουμε, διευκρινίζει ο κ. Χατζηβασίλης, η διαδικασία ανάπλασης της λαϊκής παραλίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει με την ανέγερση των πρώτων περιπτέρων που περιλαμβάνουν και υποχρεωτική υποδομή εξυπηρέτησης λουομένων.

«Ως γνωστό για το λεγόμενο σημείο “Ρίκκος”, υπάρχουν ήδη εγκεκριμένες άδειες για έναρξη εργασιών ανέγερσης του πρώτου περιπτέρου με προδιαγραφές», επισημαίνει. «Εκκρεμεί η επικύρωση του συμβολαίου που ετοιμάστηκε μεταξύ δήμου και χρήστη από το κράτος λόγω κυρίως της διάρκειας. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα και ταυτόχρονα να προχωρήσει η διαδικασία προσφοροδότησης της κατασκευής του με υποχρεωτικό ορόσημο τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Μετά την επικύρωση της εκμίσθωσης των άλλων τεσσάρων σημείων από το κράτος, πρέπει με διαδικασίες εξπρές να προχωρήσουμε στην εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειών δύο ακόμη περιπτέρων με την υποδομή εξυπηρέτησης των λουομένων ούτως ώστε την επόμενη σεζόν να αλλάξει εντελώς η εικόνα και η εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Ταυτόχρονα με αυτή την εξέλιξη θεωρώ ότι θα δοθεί η δυνατότητα ο δήμος να αναλάβει τη διαχείριση των σημείων εξυπηρέτησης (ομπρέλες – κρεβατάκια), που εκείνος κρίνει, καθότι πιστεύω ότι η δημιουργία υποδομής υπηρεσιών (αναψυκτήρια, σνακ μπαρ, χώροι υγιεινής, αποδυτήρια, ντους), θα πρέπει να προηγηθούν αυτής της αλλαγής.

Επιπλέον θα πρέπει να γίνει και η ανάλογη πρόβλεψη εσόδων – εξόδων στους προϋπολογισμούς, ούτως ώστε να μη διαταραχθεί στην παρούσα στιγμή ο ισολογισμός τους, πράγμα που εννοείται ότι θα δημιουργήσει προβλήματα. Επίσης θα δοθεί χρόνος για να γίνει προγραμματισμός για τον τρόπο που θα επανδρώσουμε και θα ελέγχουμε αυτά τα σημεία για αποφυγή των όποιων προβλημάτων ενδεχομένως προκύπτουν».

Για τη σωστή εφαρμογή του πλάνου ανάπλασης της παραλίας, τονίζει ο αντιδήμαρχος Γεροσκήπου, ως γνωστόν ετοιμάζεται master plan, το οποίο άμεσα πρέπει να παρουσιασθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασίσει τι περαιτέρω κατασκευαστικά μπορεί να δρομολογήσει, παράλληλα με την κατασκευή των τριών περιπτέρων ούτως ώστε να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ευρύτερα ο σχεδιασμός.

Πηγή: Φιλελεύθερος