Δήμος Πάφου: Πρώτιστος στόχος η επιτυχία της πόλης ως ΠΠΕ για το 2017

Δήμος Πάφου: Πρώτιστος στόχος η επιτυχία της πόλης ως ΠΠΕ για το 2017

“Το 2017 αποτελεί για την πόλη μας έτος-σταθμό. Για πρώτη φορά, μια κυπριακή πόλη, η Πάφος, αναλαμβάνει τη βαριά ευθύνη αλλά και τη μεγάλη τιμή να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε έναν από τους πιο σημαντικούς και καταξιωμένους ευρωπαϊκούς θεσμούς: Αυτόν της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης” , αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου.

Από την 1η Ιανουαρίου και έως το τέλος της χρονιάς, η Πάφος καθίσταται ο επίσημος πρεσβευτής του πολιτισμού της Κύπρου σε ολόκληρη την Ευρώπη και γίνεται ταυτόχρονα, προστίθεται στην ανακοίνωση, η πόλη που εκφράζει και αντανακλά τον ευρωπαϊκό πολιτισμό σε ολόκληρη την υφήλιο.


Τα πλεονεκτήματα είναι ήδη ορατά, όπως αναφέρεται, αφού αξιοποιώντας τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η Πάφος άρχισε να χτίζει το νέο της πρόσωπο μέσα από τα μικρά και μεγάλα έργα αστικής και πολιτιστικής υποδομής, κατόρθωσε να απαλλαγεί από τα βαρίδια του παρελθόντος και να φέρει τους πολίτες κοντά στην πόλη τους και την πόλη κοντά στους κατοίκους της.

Επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση, η Πάφος πέτυχε να βελτιώσει την οικονομία της και να καταξιωθεί ως ένας κατ’ εξοχήν πολιτιστικός και τουριστικός προορισμός, κατάφερε να ανοίξει νέους δρόμους ειρηνικής συνύπαρξης και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, αλλά και μεταξύ των πολιτισμών της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.

Πρώτιστος στόχος και ύψιστη προτεραιότητα του Δήμου Πάφου για το 2017 είναι, όπως αναφέρεται, η διασφάλιση της επιτυχίας της πόλης μας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, ώστε να αφήσει το δικό της ευδιάκριτο στίγμα στην ιστορία του μεγάλου θεσμού που εκπροσωπεί.

Σε στενή συνεργασία με τον Οργανισμό «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- Πάφος 2017» και με την ενθουσιώδη στήριξη των πολιτών, θα κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα, καταλήγει η ανακοίνωση.