Δήμος Πάφου: Το κράτος κωλυσιεργεί για 2 σημαντικότατα έργα

Δήμος Πάφου: Το κράτος κωλυσιεργεί για 2 σημαντικότατα έργα

Σημαντική καθυστέρηση διαπιστώνει ο Δήμος Πάφου σε δύο έργα τα οποία εκτελούνται στην πόλη με ευθύνη του κράτους.

Πρόκειται για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου και την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πάφου, για τα οποία η δημοτική αρχή εκφράζει την ανησυχία της ότι δεν θα ολοκληρωθούν καν εντός της εναπομείνασας χρονικής περιόδου που η πόλη θα λειτουργεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.


Για το θέμα των αρχαιολογικών χώρων Κάτω Πάφου και της ενοποίησης τους, πραγματοποιήθηκε ήδη προχθές σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων κατά την οποία ο Δήμος Πάφου εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση, επιρρίπτοντας την ευθύνη στον εργολάβο, αλλά και στα κρατικά τμήματα που δεν φροντίζουν να πιέζουν τον εργολάβο να ανταποκρίνεται στις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Ουσιαστικά, μόνη εξέλιξη στο θέμα αποτελεί η τμηματική έλευση στην Πάφο της μήκους 400 μέτρων πεζογέφυρας που θα συνδέει το δυτικό με το ανατολικό τμήμα των αρχαιολογικών θησαυρών της Κάτω Πάφου, με τη μια άκρη της να βρίσκεται στο σημείο που είναι το γνωστό ξενοδοχείο Roman και την άλλη στον λόφο της Φάπρικας. Η πεζογέφυρα θα διέρχεται σε μεγάλο ύψος πάνω από την λεωφόρο Αποστόλου Παύλου, δίνοντας ένα εντυπωσιακό πλάνο στους περιπατητές και επισκέπτες των αρχαιοτήτων, αφού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν οπτικά ολόκληρη την αρχαιολογική περιοχή της Πάφου.

Το μεγάλο έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κάτω Πάφου, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών για την πόλη και την επαρχία της Πάφου, αφού πλέον θα δοθεί η δυνατότητα της περαιτέρω ανάδειξης του σπάνιου αρχαιολογικού πλούτου της Πάφου διεθνώς.

Αντίστοιχα επικριτικός εμφανίζεται ο Δήμος Πάφου και στο θέμα της αναβάθμισης του μουσείου της πόλης, το οποίο από τον περασμένο Νοέμβριο έχει κλείσει για τις εργασίες αυτές. Δημοτικοί παράγοντες εκφράζουν ανοιχτά πλέον την πεποίθηση τους ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο δεν θα προλάβει να λειτουργήσει ενόσω η Πάφος αποτελεί ακόμη την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, γεγονός που επίσης αποδίδουν στον μη ικανοποιητικό έλεγχο των κρατικών υπηρεσιών.

Πηγή: Φιλελεύθερος