Δήμος Πόλης Χρυσοχούς: Μέρες Πολιτισμού Μάριον Αρσινόη 2016

Δήμος Πόλης Χρυσοχούς: Μέρες Πολιτισμού Μάριον Αρσινόη 2016

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς πραγματοποίησε την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, εκδήλωση με στόχο την προώθηση κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων και λαϊκής τέχνης υπό την αιγίδα του Προέδρου του ΚΟΤ, κύριου Άγγελου Λοΐζου.

Απώτερος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιά και κυπριακής κουλτούρας στους Υπηκόους Τρίτων Χωρών και η αλληλεπίδρασή τους με την τοπική κοινωνία ως ένα ακόμη μέσο για την κοινωνική τους ένταξη.


Για ακόμη μία χρονιά, η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο αριθμό ντόπιων και ξένων επισκεπτών, μεταξύ τους άλλοι Ευρωπαίοι και Υπήκοοι Τρίτων Χωρών.  Οι επισκέπτες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την κυπριακή παράδοση μέσα από την παρουσίαση παραδοσιακών επαγγελμάτων και την παρασκευή και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, χορευτικά συγκροτήματα του Δήμου Πόλεως  Χρυσοχούς, το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου «Νέας Γενιάς Ορόκληνης» και το χορευτικό συγκρότημα «Βουλγάρικη  Μαγεία».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Μαζί – Ανοιχτή Κοινωνία», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.