Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε επενδυτές

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε επενδυτές

H Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει επενδύσεις και επενδυτές εξαιτίας γραφειοκρατικών προβλημάτων και αγκυλώσεων, διαμήνυσε με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, Ανδρέας Δημητριάδης.
Αναφερόμενος στο έργο των δισεκατομμυρίων στην παραλία της Γεροσκήπου και τις ανησυχητικές πλέον καθυστερήσεις που θέτουν εν αμφιβόλω το έργο, ο κ. Δημητριάδης τόνισε ότι η η υλοποίηση του project «Eden City» θα δώσει ώθηση στην κυπριακή οικονομία και την τοπική κοινωνία, θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα εντάξει την επαρχία Πάφου στο χάρτη των αναπτυξιακών προοπτικών μεγάλου μεγέθους.

«Τα όποια γραφειοκρατικά εμπόδια πρέπει να ξεπεραστούν το συντομότερο για να προχωρήσει η επένδυση στην Γεροσκήπου», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων. « Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει τέτοιες επενδύσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που έχουμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ τις σοβαρές ξένες επενδύσεις.


Η κυβέρνηση σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πρέπει να προχωρήσουν στη λήψη όλων των απαραιτήτων μέτρων που θα επιτρέψουν την υλοποίηση της επένδυσης το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Δημητριάδης προειδοποίησε ότι οι ξένοι επενδυτές επιζητούν προορισμούς φιλικούς προς την επιχειρηματικότητα και τις ξένες επενδύσεις, αλλά με αποτελεσματική δημόσια υπηρεσία και όχι με τους ρυθμούς που προχωρεί η εξέταση της συγκεκριμένης αίτησης αυτή την περίοδο.

«Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα, η υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων θα συμβάλει καταλυτικά στην αναπτυξιακή προσπάθεια και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», κατέληξε.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγάλο έργο στη Γεροσκήπου είχε κρούσει προ μερικών ημερών και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, Μιχάλης Παυλίδης, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία της τοπικής αρχής για την τροπή που παίρνει το έργο.

Ο κ. Παυλίδης κατέστησε επίσης σαφές ότι η Γεροσκήπου θα είναι πολλαπλά χαμένη από τυχόν μην προώθηση της Eden City, αφού εν αναμονή της τεράστιας ανάπτυξης, όπως είπε, έχουν στο μεταξύ μπει στον «πάγο» όλα τα άλλα σχέδια και αναπτύξεις στη δημαρχούμενη περιοχή.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου