Δεν θέλει να δικαστεί o απερχόμενος Δήμαρχος Πάφου

Δεν θέλει να δικαστεί o απερχόμενος Δήμαρχος Πάφου

Την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ζήτησε ο δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, προκειμένου να απαλλαγεί από κατηγορούμενος σε υπόθεση που αφορά παροχή ψευδών πληροφοριών στην Αστυνομία. Εναντίον του Φαίδωνος καταχωρήθηκε ιδιωτική ποινική υπόθεση από τον τέως νομικό σύμβουλο του Δήμου Πάφου, πρώην υπουργό και πατέρα του νυν υπουργού Μεταφορών Μάριου Δημητριάδη, Ανδρέα Δημητριάδη.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται δύο κατηγορίες που αφορούν παροχή ψευδών πληροφοριών στην Αστυνομία από πλευράς του Φαίδωνος, ο οποίος, ενέπλεξε τον κ. Δημητριάδη σε εγκληματική συμμορία που στόχο είχε, όπως ισχυρίστηκε σε δύο καταθέσεις του, την απόσπαση μιζών από την εταιρεία «Helector» η οποία κατά τον επίδικο χρόνο (2008- 2015) διαχειριζόταν τη μονάδα του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων Πάφου (ΧΥΤΑ).


Στις 30 Σεπτεμβρίου δικάζεται ο Φαίδωνας για «ψευδή κατάθεση»!

Ο κ. Φαίδωνος κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα να ασκήσει την εξουσία που του παρέχει το Σύνταγμα και να διακόψει την ιδιωτική ποινική υπόθεση που καταχωρήθηκε εναντίον του. Τονίζεται ότι η εξουσία αυτή μπορεί να ασκείται από τον Γενικό Εισαγγελέα μόνο στην περίπτωση που εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Γενικός Εισαγγελέας απέστειλε επιστολή στον δικηγόρο του κ. Δημητριάδη, Σάββα Ζαννούπα, ζητώντας τις απόψεις του προτού τοποθετηθεί στο αίτημα Φαίδωνος. Σύμφωνα, πάντως, με το κατηγορητήριο, ο δήμαρχος Πάφου θα πρέπει να παρουσιαστεί αύριο Παρασκευή, 30 του μήνα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου η ώρα 8.30 το πρωί για ακρόαση των κατηγοριών που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Φαίδωνος παρέχοντας ψευδείς πληροφορίες στην Αστυνομία προσπάθησε να εμπλέξει στο σκάνδαλο με τις μίζες που δόθηκαν στο ΧΥΤΑ τον κ. Δημητριάδη, καταθέτοντας στην Αστυνομία την 1/3/2016 ότι «ο Ανδρέας Δημητριάδης μαζί με τους Σάββα Βέργα και Δημήτρη Πατσαλίδη είχαν συστήσει εγκληματική συμμορία συνεργαζόμενοι με υπαλλήλους της «Helector» με σκοπό τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος και την κάρπωση του από τους ίδιους».

Επιπλέον, ο Φαίδωνος έδωσε δεύτερη κατάθεση στις 17/3/2016 προβάλλοντας και πάλι ψευδώς τον ισχυρισμό ότι ο κ. Δημητριάδης μαζί με τους Σάββα Βέργα, Δημήτρη Πατσαλίδη και Ευτύχιο Μαλεκκίδη «έδιναν μάχες για να περάσουν αποφάσεις, οι οποίες ήταν ύποπτες και περίεργες σε ό,τι αφορά το ΧΥΤΑ Πάφου». Η θέση του παραπονούμενου είναι, μεταξύ άλλων, ότι πίσω από τις ψευδείς καταθέσεις Φαίδωνος κρύβονται σκοπιμότητες και αλλότρια κίνητρα, τα οποία θα λεχθούν κατά τη διάρκεια της δίκης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Μιχάλης Χατζηστυλιανού