ΔΗΚΟ: Τι ακριβώς φοβάται ο κ. Φαίδωνος;

ΔΗΚΟ: Τι ακριβώς φοβάται ο κ. Φαίδωνος;

Ερωτηματικά τίθενται σύμφωνα με το ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά την αίτηση του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για αναστολή ιδιωτικής ποινικής δίωξης εναντίον του.

«Προκαλεί πολλά ερωτηματικά η αίτηση του Δημάρχου Πάφου για αναστολή ιδιωτικής ποινικής δίωξης εναντίον του για παραβίαση του άρθρου 114 και ειδικότερα όσο αφορά την πιθανή ψευδή κατάθεσή του σε σχέση με υποθέσεις που διερευνούν οι διωκτικές αρχές για τον Δήμο Πάφου», ανέφερε ο Βουλευτής ΔΗΚΟ Μαρίνος Μουσιούτας σε δηλώσεις του.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι έκδηλο το γεγονός ότι η αίτηση αναστολής ποινικής δίωξης του Δημάρχου δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα αναφορικά με την απόδοση της αλήθειας».

Σε πολλές άλλες περιπτώσεις, πρόσθεσε, «δήμαρχοι και δημοτικές αρχές παρουσιάζονται ενώπιον των δικαστικών αρχών για ν` αποδείξουν τη νομιμότητα των αποφάσεων αλλά και των δράσεων τους ως τοπικές αρχές».

Διερωτήθηκε «τί ακριβώς φοβάται ο κ. Φαίδωνος και γιατί ζήτησε συγκαλυμμένη ασυλία ώστε να μην παρουσιαστεί στο δικαστήριο για υποθέσεις που ο ίδιος θεωρεί ότι προκύπτουν ποινικά αδικήματα όπως απορρέουν από τις δηλώσεις του καθημερινά στον Τύπο;»

«Ως ΔΗΚΟ θεωρούμε ότι αποφάσεις για αναστολή ποινικών διώξεων εις βάρος αξιωματούχων του κράτους θα πρέπει να γίνονται με ιδιαίτερη φειδώ αφού μπορεί να πλήξουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και είναι δυνατόν να εντείνουν το ρήγμα εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς από το λαό», είπε.

Πηγή: ΔΗΚΟ