Δημοτικό Πάρκο στο Αναβαργός και Γραμμικό Πάρκο

Δημοτικό Πάρκο στο Αναβαργός και Γραμμικό Πάρκο

Η ανάγκη άμεσου σχεδιασμού και η τροχιοδρόμηση των διαδικασιών για κατασκευή Γραμμικού πάρκου κατά μήκος του αργακιού της Μαρούς αλλά και ο σχεδιασμός και η δημιουργία δημοτικού πάρκου στη περιοχή πέρα βρύση στο Αναβαργός είναι εξ’ ίσου επιτακτική ανάγκη για τους ακόλουθους λόγους.

1. Σε σχετικό αίτημα του Δήμου Πάφου (αρ. φακέλλου Δ.Π. 71/79/6-Δ.Π. 20/88) για εκμίσθωση κρατικής γής για δημιουργία δημοτικού πάρκου, το Επαρχιακό κτηματολόγιο Γραφείο Πάφου με επιστολή του ημερομηνίας 29 Σεπτεμβρίου 1998 (αρ.φακ. ΜΑ 91/88) αναφέρει ότι το Υπουργικό Συμβούλιο, εγκρίνει την εκμίσθωση του κρατικού κτήματος με αριθμό τεμαχίου 287,Φ/Σχ.ΧLV/60.


2. H έκταση του τεμαχίου είναι 103.680, 00 τετραγωνικά μέτρα και η εκμίσθωση αφορά την δημιουργία δημοτικού πάρκου.

3. Η εκμίσθωση είναι για αρχική περίοδο 16 χρόνων, με δικαίωμα ανανέωσης, κατ’εκλογήν του ιδιοκτήτη, για ακόμα μια περίοδο 16 χρόνων.

4. Ο Δήμος Πάφου να προβεί στον εξωραϊσμό και διαμόρφωση του χώρου μέσα σε περίοδο τριών χρόνων από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης, διαφορετικά η Σύμβαση να ακυρωθεί χωρίς την πληρωμή οποιασδήποτε αποζημίωσης προς τον μισθωτή για τυχόν έξοδα που θα έχει υποστεί.

5. Τα σχέδια εξωραϊσμού και διαμόρφωσης του χώρου θα τύχουν της έγκρισης του τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

6. Το ενοίκιο θα είναι ονομαστικό και συγκεκριμένα ΛΚ,100,00 το χρόνο, επειδή πρόκειται για έργο δημόσιας ωφέλειας.

7. Ο Δήμος Πάφου θα εξασφαλίσει, είτε με απαλλοτρίωση είτε άλλως πως, την έκταση που απαιτείται για τη δημιουργία κατάλληλης πρόσβασης προς το κρατικό κτήμα, την οποία και θα διαμορφώσει για χρήση της σαν δημόσιου δρόμου, μέσα στην ίδια πιο πάνω προθεσμία των τριών χρόνων από την ημερομηνία υπογραφής της σχετικής Σύμβασης Μίσθωσης.

8. Η Σύμβαση θα υπόκειται στους επιπρόσθετους όρους που περιέχονται στις συνήθεις Συμβάσεις Μίσθωσης κρατικής γης για παρόμοιους σκοπούς.

Με βάσει τα πιο πάνω θα εξετάσω στο Τεχνικό Τμήμα του Δήμου Πάφου κατά πόσον έχουν εκπονηθεί οποιαδήποτε σχέδια εξωραϊσμού και διαμόρφωσης του χώρου που μας έχει εκμισθωθεί.

Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και τους υπηρεσιακούς θα εξετάσουμε κατά πόσον
ο όρος 4 που αναφέρω πιο πάνω (ακύρωση της Σύμβασης) δυνατόν να μην ισχύει.

Στόχος μου και κάθε μου προσπάθεια είναι να τροχοδρομηθούν όλες οι διαδικασίες για κατασκευή του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗ ΠΕΡΑ ΒΡΥΣΗ (Αναβαργός) και του ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ που αρχίζει από την περιοχή αυτή και καταλήγει στη παραθαλάσσια περιοχή δίπλα από το ξενοδοχείο Μέγα Αλέξανδρος στη Κάτω Πάφο ούτως ώστε τα έργα αυτά να προωθηθούν το συντομότερο δυνατό για επιχορήγηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Την ερχόμενη εβδομάδα έχω προγραμματίσει εκ μέρους της Δημοτικής Ομάδας της ΕΔΕΚ συνάντηση με τον Κοινοτάρχη του Αναβαργός για συζήτηση αυτού του θέματος καθώς και συζήτηση διαφόρων άλλων προβλημάτων που απασχολούν την υποβαθμισμένη συνοικία του Αναβαργός.

ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας
ΕΔΕΚ