Δημόσιος Απολογισμός του Δήμου Γεροσκήπου για το το έτος 2012

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2013, στο ξενοδοχείο Aquamare,


o Δημόσιος Απολογισμός του Δήμου Γεροσκήπου για το έργο που επιτελέστηκε το έτος 2012.

Στον Απολογισμό παρέστησαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου, ο βουλευτής του ΔΗ.ΚΟ. Πάφου Αντώνης Αντωνίου, ο βουλευτής Πάφου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Φειδίας Σαρίκας, ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε. Πάφου Γιώργος Λεπτός, ο Πρόεδρος της Ε.Ε. του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. Πάφου Θέμης Φιλιππίδης και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τον υψηλό βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας που επέδειξαν στις συνεδρίες της ολομέλειας, καθώς και το προσωπικό του Δήμου για τη σημαντική του συμβολή στην υλοποίηση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, επικεντρώθηκε κυρίως στις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, «η επιδείνωση της οικονομικής κρίσης είχε ως επακόλουθο την περαιτέρω μείωση των εσόδων του Δήμου, με πιο χαρακτηριστική αυτή της κρατικής χορηγίας, αλλά και την αύξηση των εξόδων μας, όπως η αύξηση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων, των επιτοκίων και των τόκων». «Παρ’ όλα αυτά», σημείωσε, «με τα μέτρα που έχουμε πάρει, καταφέραμε να αυξήσουμε τα έσοδα μας κατά 400 χιλιάδες ευρώ και να μειώσουμε τα έξοδά μας κατά 720.000 χιλιάδες, καταφέρνοντας, έτσι, να μετατρέψουμε την αρνητική οικονομική πορεία του Δήμου, σε θετική».

Μετά την παρουσίαση του έργου της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ οι δημότες είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν και εισηγήσεις