Διαγωνισμός Δημόσιας Ομιλίας για Νέους

Διαγωνισμός Δημόσιας Ομιλίας για Νέους

Οι ομάδες του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ’ Πάφου και του Λυκείου Πόλης Χρυσοχούς είναι οι μεγάλες νικήτριες του Διαγωνισμού «Μίλα σωστά και πειστικά σε μια πολυπολυτισμική Ευρώπη» που διοργάνωσαν την περασμένη Παρασκευή ο Οργανισμός «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Πάφος 2017» και ο Ροταριανός Όμιλος Αφροδίτη Πάφου.


 

Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Euroscola» και θα ταξιδεύσουν για τρεις μέρες στο Στρασβούργο όπου θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τις επόμενες τρείς θέσεις κατέλαβαν οι ομάδες του Λυκείου Ιωάννη Ταλιώτη Γεροσκήπου, του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους ‘Εμπας και του Λυκείου Κύκκου Πάφου. Οι ομάδες αυτές θα προσκληθούν να επισκεφτούν το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

Το επίπεδο απόδοσης όλων των ομάδων ήταν πολύ υψηλό, γεγονός που έκανε το έργο της κριτικής επιτροπής ιδιαίτερα δύσκολο. Το ποιοτικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού, πέρα από την καλή δουλειά των μαθητών και των καθηγητών, αναδεικνύει ωστόσο την χρησιμότητα τέτοιων εκδηλώσεων για τη νεολαία μας, αφού η πολυγλωσσία και η ικανότητα έκφρασης αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο για τη δημιουργική και απρόσκοπτη διαβίωση του σύγχρονου πολίτη σε μια ενωμένη και πολυπολιτισμική Ευρώπη.

Κάθε Λύκειο εκπροσωπήθηκε από μία ομάδα των τριών μαθητών. Κάθε ομάδα επέλεξε δύο από τα πέντε προτεινόμενα θέματα, τα οποία σχετίζονταν με διάφορα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Βραβεία.

Οι ομάδες παρουσίασαν τις ομιλίες τους ενώπιον κοινού, αποτελούμενο από συμμαθητές των σχολείων τους και μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδήμονες και επαγγελματίες.

Τον διαγωνισμό στήριζαν το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Πάφου.

DSL 4848DSL 5018DSL 5098