Διαγωνισμός συγγραφής παραμυθιού από την Στέγη Γραμμάτων

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου σε συνεργασία με την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου


προκηρύσσει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον ετήσιο διαγωνισμό συγγραφής παιδικού παραμυθιού μεταξύ των μαθητών Γυμνασίου της πόλης και επαρχίας Πάφου. Στόχος του διαγωνισμού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι η ανάπτυξη της δημιουργικής γραφής, η καλλιέργεια της συγγραφικής δεξιότητάς και η ευαισθητοποίηση σε θέματα πανανθρώπινων αξιών.

Συνολικό χρηματικό ποσό αξίας € 300 θα κατανεμηθεί , στο πρώτο βραβείο εκατόν πενήντα ευρώ, στο δεύτερο βραβείο εκατό ευρώ και στο τρίτο βραβείο πενήντα ευρώ.

Το παραμύθι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εταιρείας Λογοτεχνών Πάφου θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, να μην έχει δημοσιευτεί προηγουμένως και να είναι γραμμένο στη δημοτική γλώσσα, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός στην έκταση.

Ο Συντονιστής Βοηθός Διευθυντής των Φιλολόγων κάθε Γυμνασίου ενημερώνει τους διδάσκοντες στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και αυτοί στη συνέχεια ενημερώνουν τους μαθητές.

Το τελικό θέμα του διαγωνισμού ορίζεται από πενταμελή κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τον Πρόεδρο της επιτροπής Δρ Ανδρέα Αγαθοκλέους, και τα μέλη Αμαλία Πικρίδου -Λουκά, Ελίζα Χριστοφόρου, Αγγελική Παπαδοπούλου και Σταύρου Σταύρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο διαγωνισμός διεξάγεται το τρίτο Σάββατο του Μάρτη από τις 9.00 πμ μέχρι τις 12.00 μ στο Λύκειο Α’ Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου, ενώ δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο κάθε σχολείο τουλάχιστο μια βδομάδα πριν τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και τα ονόματα όσων δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλονται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Η διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού συγγραφής παραμυθιού ορίστηκε για το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα καλύπτουν τα στοιχεία τους με αδιαφανές κάλυμμα, ώστε να κατοχυρώνεται η αντικειμενικότητα της αξιολόγησης των δοκιμίων. Μετά τη συμπλήρωση του διαγωνισμού, τα δοκίμια παραλαμβάνονται από τους επιτηρητές και παραδίδονται στον Πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής.

Τα βραβεία απονέμονται σε ειδική τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τα βραβευμένα παραμύθια θα περιλαμβάνονται σε ειδική έκδοση ανά τριετία και θα διατίθενται έναντι συμβολικού ποσού. Τα καθαρά έσοδα από τα παραμύθια θα προσφέρονται σε κοινωφελή σκοπό που θα ορίζεται από την επιτροπή, καταλήγει η ανακοίνωση.