Διακανονισμός Επιπλέον Απαιτήσεων Εργολάβων με το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου

Διακανονισμός Επιπλέον Απαιτήσεων Εργολάβων με το Συμβούλιο Αποχετεύσεως Πάφου

Έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΠΑ


έχει ξεκινήσει διαπραγμάτευση για φιλικό διακανονισμό των επιπλέον απαιτήσεων που διεκδικούν οι εμπλεκόμενες εταιρείες για την κατασκευή της 2ης φάσης του Αποχετευτικού Συστήματος Πάφου.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, μετά και την εγγραφή από την Κ.Ο. ΑΚΕΛ του θέματος για την πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο ΣΑΠΑ, αποφάσισε όπως πριν από την τελική κατάληξη θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος και έγκριση της κατ΄ αρχήν συμφωνίας μεταξύ ΣΑΠΑ και εταιρειών, από την Κεντρική Επιτροπή Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ).

Ως εκ τούτου, το Δ.Σ. του ΣΑΠΑ θα πρέπει να αποστείλει όλες τις κατ΄ αρχήν συμφωνίες στην ΚΕΑΑ πριν από τη λήψη οποιωνδήποτε τελεσίδικων αποφάσεων.

Ταυτόχρονα, έχει περιέλθει στην αντίληψη μας ότι παρουσιάζονται κακοτεχνίες σε έργα όμβριων υδάτων και λυμάτων, όπως σπασμένοι αγωγοί και λανθασμένη τοποθέτηση των αγωγών με σοβαρότατο ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει η φυσική ροή των αγωγών. Οι κακοτεχνίες αυτές πιθανόν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όταν το έργο παραδοθεί και λειτουργήσει.

Καλούμε το ΣΑΠΑ να προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων μέτρων ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού. Επίσης, τα τυχόν προβλήματα και κακοτεχνίες να διορθωθούν πριν τις τελικές συμφωνίες με τους εργολάβους του έργου, ώστε με τη λειτουργία του συστήματος να μην υπάρξουν προβλήματα.

Δήλωση Ανδρέα Φακοντή, Βουλευτή ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις