Διαμόρφωση του Τερματικού Κυκλικού Κόμβου Κονιών

Διαμόρφωση του Τερματικού Κυκλικού Κόμβου Κονιών

Ο τερματικός κυκλικός κόμβος του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού, πολύ σύντομα θα αλλάξει όψη. Το σημείο που αποτελεί την πρώτη εικόνα των επισκεπτών της Πάφου που φθάνουν οδικώς από τις άλλες περιοχές του νησιού και που σήμερα θυμίζει εγκαταλελειμμένη έκταση, σύντομα θα μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό χώρο, με βάση τις προσφορές που προκήρρυξε ο Δήμος Πάφου.

Βάσει των τελικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί, μετά από πολύχρονους σχεδιασμούς και αλλαγές επί αλλαγών εξαιτίας των οικονομικών δεδομένων του έργου, η δημοτική αρχή έχει καταλήξει στην τοπιοτέχνηση του κυκλικού κόμβου με πράσινο και με την τοποθέτηση ενός κεκλειμένου δίσκου που θα δεσπόζει στο κέντρο του κόμβου. Κάτω από το έδαφος στο σημείο αυτό θα δημιουργηθεί μια δεξαμενή από την οποία θα ποτίζεται το πράσινο στο σημείο αυτό.


Αντιθέτως, ο αρχικός σχεδιασμός για την ύπαρξη νερού υπό μορφή συντριβανιού που θα προσέδιδε μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εικόνα στο μέρος, έχει αποφασισθεί να βγει από τον σχεδιασμό για οικονομικούς λόγους. Και αυτό επειδή ο Δήμος Πάφου έχει αποφασίσει να μειώσει κατά το ήμισυ το κόστος της τοπιοτέχνησης αυτής, κατεβάζοντας το στο ένα εκατομμύριο από τα δύο εκατομμύρια που αρχικά συζητείτο.

Η ανάπλαση αυτή θα χρηματοδοτηθεί σε ποσοστό 60% περίπου από το κράτος και κατά 40% από τη δημοτική αρχή.

Πηγή: Φιλελεύθερος