Διαφωνία Πάφου για ΟΣΥΠΑ

Διαφωνία Πάφου για ΟΣΥΠΑ

Το αίτημα της εταιρεία Οργανισμού Συγκοινωνιών Πάφου Λτδ για εκμίσθωση του Τ/Κ ιδιοκτησίας τεμαχίου που εφάπτεται της Λεωφόρου Αποστόλου Παύλου και των οδών Γ. Χριστοφόρου, Κ Περβολιών και Γ. Μιχαήλ για τη δημιουργία σύγχρονου κεντρικού σταθμού λεωφορείων εξέτασε το δημοτικό συμβούλιο Πάφου στη χθεσινή δημόσια συνεδρία του .

Ο Οργανισμός χρησιμοποιεί παράνομα όπως αποφάνθηκε η δικαιοσύνη μέρος του χώρου στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου για το σκοπό αυτό και θα πρέπει άμεσα να μετακινηθεί.


Το δημοτικό συμβούλιο Πάφου ωστόσο απορρίπτει εισήγηση για μετακίνηση του σταθμού λεωφορείων σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο απέναντι από το πολυκατάστημα Μall.

Ομοίως χθες βράδυ απέρριψε νέα εισήγηση του  κηδεμόνα διαχείρισης τουρκοκυπριακών περιουσιών για παραχώρηση άλλου τεμαχίου κοντά στο δημοτικό σχολείο Κάτω Περβολιών εμμένοντας στην εισήγηση του για τη δημιουργία του κεντρικού σταθμού λεωφορείων στο χώρο στάθμευσης Καραβέλα.

Το δημοτικό συμβούλιο προτείνει επίσης  προς την εταιρεία εάν επιθυμεί να δημιουργήσει και δεύτερο σταθμό να χρησιμοποιήσει το χώρο στάθμευσης παρά το κοιμητήριο της Κάτω Πάφου ενέργεια που θα έδινε ανάσες στην παραμελημένη τα τελευταία χρόνια περιοχή της Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται στην πίσω πλευρά της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος Κάτω Πάφου.