Διεκδίκηση κονδυλίων νέας προγραμματικής περιόδου   2014-2020 από φορείς της Πάφου

Διεκδίκηση κονδυλίων νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 από φορείς της Πάφου

Συνεχίζονται και ενδυναμώνονται οι προσπάθειες που άρχισαν από πέρσι


για ένα καλύτερο συντονισμό των Δήμων, κοινοτήτων και άλλων φορέων της επαρχίας Πάφου σε σχέση με τη διεκδίκηση κονδυλίων νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Με στόχο την υλοποίηση υφιστάμενων προγραμμάτων αλλά κυρίως για την διεκδίκηση κονδυλίων από Ευρωπαϊκά προγράμματα για την νέα περίοδο 2014-2020, η επιτροπή Ευρωπαϊκών Θεμάτων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου (Ε.Τ.Α.Π) συνήλθε σήμερα και εξέτασε σωρεία θεμάτων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν , όπως αναφέρεται, οι ανάγκες που υπάρχουν σε επαρχιακό επίπεδο όσο αφορά την αειφόρο ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με ιδιαίτερη έμφαση στην ύπαιθρο και ειδικά ενδιαφέροντα, προσβασιμότητα, χρήση νέων τεχνολογιών κ.α  

Επίσης έγινε ενημέρωση για την πρόοδο των δράσεων των Προγραμμάτων GASTRONOMY NET και CHARTS που συμμετάσχει η Ε.Τ.Α.Π , και επίσης λήφθηκαν αποφάσεις , εισηγήσεις για το πρόγραμμα GastronomyNetόπως δημιουργία ιστοσελίδας του προγράμματος για το έργο Ελλάδα – Κύπρος, ετοιμασία όρων δημοπράτησης προσφοράς της Δράσης ετοιμασίας, συγγραφής, σχεδιασμού, εκτύπωσης και βιβλιοδεσίας γαστρονομικού εδεσματολόγιου και συνέχιση της μελέτης προδιαγραφών για την δημιουργία σήματος Πιστοποίησης Κυπριακής Τοπικής Κουζίνας.

Ακόμη αποφάσεις λήφθηκαν για την διοργάνωση εκδηλώσεων Γαστρονομίας Απριλίου – Μαΐου 2014 κ.α

Παράλληλα, προστίθεται στην ανακοίνωση, έγινε ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάφου Αφροδίτη και Εταιρείας Τουρισμού Πάφου με σκοπό την ενδυνάμωση των κοινών προσπαθειών, τις προοπτικές συνεργασίας για την νέα προγραμματική περίοδο καθώς και για την νέα στρατηγική αγροτικής ανάπτυξης .

Ιδιαίτερα για την νέα προγραμματική περίοδο, η Ε.Τ.Α.Π εισηγήθηκε στους συμβαλλόμενους την ετοιμασία ειδικού μητρώου συνεργατών/συμβούλων έτσι ο κάθε ένας εταίρος να μπορεί και από μόνος του να δημιουργήσει συνεργασίες και να διεκδικεί κονδύλια.

Κλείνοντας αποφασίστηκε όπως ο κάθε συμβαλλόμενος επανεξετάσει τις ανάγκες του και ετοιμάσει σχετικό κατάλογο με θέματα ή έργα που θα επιθυμούσε να υλοποιήσει. Σχετική συνάντηση αναμένεται και εντός Φεβρουαρίου για συνέχιση του συντονισμού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/