Διόρισε επιτροπή Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών

Διόρισε επιτροπή Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών

Συνήλθε την Τρίτη η Επιτροπή την οποία διόρισε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής


για τη Διαμόρφωση Νέου Συστήματος Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός, καλωσόρισε τα μέλη της Επιτροπής και τα ευχαρίστησε γιατί αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του να αναλάβουν το σημαντικό έργο της διαμόρφωσης αναθεωρημένης πρότασης για την αξιολόγηση.

Όπως είπε, το έργο της Επιτροπής είναι πολύ σημαντικό, γιατί αφορά στην υλοποίηση μιας σημαντικής πτυχής του κυβερνητικού προγράμματος στον τομέα της παιδείας και αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Η Επιτροπή, αφού μελετήσει πρόσφατες προτάσεις, εκθέσεις εμπειρογνωμόνων και απόψεις που έχουν κατατεθεί σχετικά με το θέμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, θα διαμορφώσει το πλαίσιο του νέου συστήματος, το οποίο θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές και τους βασικούς άξονες του προτεινόμενου συστήματος. Θα ακολουθήσει δομημένος διάλογος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και άλλους εμπλεκόμενους φορείς και όταν επιτευχθεί συμφωνία για το πλαίσιο, θα ακολουθήσει σταδιακά αναλυτική ανάπτυξη των επιμέρους πτυχών του νέου συστήματος.

Την Επιτροπή απαρτίζουν οι Πέτρος Πασιαρδής, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ηγεσίας (Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου), Πρόεδρος, Δρ Στέλιος Ορφανός, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ηγεσίας (Πανεπιστήμιο Frederick), Γεωργία Κούμα, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης, Πόλα Χατζηνεοφύτου, Διευθύντρια Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, Κυριάκος Μιχαήλ, Διευθυντής Σχολείων Τεχνικής Εκπαίδευσης, Κυριάκος Νίκας, Διευθυντής Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Δρ Γιάννης Σαββίδης, Λειτουργός του Γραφείου του Υπουργού, Μέλη.