Δρόμος Πόλις: Κατάντησε Πρωταπριλιάτικο αστείο…

Δρόμος Πόλις: Κατάντησε Πρωταπριλιάτικο αστείο…

Την θέση ότι έχει δρομολογηθεί η βελτίωση του δρόμου Πάφου –Πόλης Χρυσοχούς εξέφρασε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, προσθέτοντας πως έχει προωθεί σχετική αίτηση σε Ταμείο της ΕΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί το 25% του κόστους το οποίο θα ανέλθει μεταξύ τριών και τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Δημητριάδης μετά τις εκδηλώσεις στην Πάφο για την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου ανέφερε πως η βελτίωση του δρόμου προχωρεί και αποτελεί γεγονός.


Σε σχέση με την σταδιακή κατασκευή του καινούργιου δρόμου ο οποίος δεν έχει σχέση με τον υφιστάμενο ο κ. Δημητριάδης είπε πως επί του θέματος έχει γίνει σχετική μελέτη, έχει σταλεί στο Υπουργείο Οικονομικών στην Διεύθυνση Προγραμματισμού και αναμένεται να δοθεί απ’ αυτούς το πράσινο φως ότι ο δρόμος είναι οικονομικά βιώσιμος ώστε να μπορέσει να ενταχθεί στους προϋπολογισμούς.

Πρόσθεσε πως από την στιγμή που προχωρήσει η διαδικασία σε κάποια φάση θα προχωρήσει και αυτός ο δρόμος.

Η λύση συνέχισε, “που έχουμε προτείνει εμείς ως Υπουργείο, είναι να γίνει σταδιακή κατασκευή του δρόμου” , δηλαδή, όπως επεξήγησε, “ να γίνει το πρώτο κομμάτι, σε πρώτη φάση να κατασκευαστούν οι δύο λωρίδες και σε δεύτερη φάση να προχωρήσει και το υπόλοιπο”.

O Yπουργός Μεταφορών είπε ακόμη πως η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου προχωρεί και έχει δρομολογηθεί και η κατασκευή του καινούργιου δρόμου.

Πηγή: Sigmalive