Δυσαρεστημένος ο Δήμαρχος Γεροσκήπου με τον Υπουργό Γεωργίας

Δυσαρεστημένος ο Δήμαρχος Γεροσκήπου με τον Υπουργό Γεωργίας

Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης γιατί μετά την βύθιση του σκάφους “Laboe” στην περιοχή Γεροσκήπου περί τα τέλη του 2013 που ναυπηγήθηκε πριν από το Β παγκόσμιο πόλεμο ως αλιευτικό , ως μέρος της εγκαθίδρυσης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής με τεχνητό ύφαλο στην θαλάσσια περιοχή κοντά στα Μουλιά της Πάφου, από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οτιδήποτε.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει οτιδήποτε βελτιωτικό και εμπλουτιστικό έργο για τον τεχνητό ύφαλο .


Για την Τοπική αρχή συνέχισε, η βύθιση του σκάφους αποτέλεσε την κατάθεση ουσιαστικά του θεμέλιου λίθου για την δημιουργία τεχνητού υφάλου που αποτελεί σημαντική εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε ο Δήμος Γεροσκήπου καλεί τον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος να τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

Ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης είπε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είχε, αναφέρει ότι οι δραστηριότητες αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για την γαλάζια ανάπτυξη.

Το δίκτυο είπε με με τέτοιες προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές με τεχνητούς ύφαλους που ξεκίνησε να λειτουργεί είχε στόχο την ενίσχυση της βιοποικιλότητας της ανάκαμψης των αλιευτικών αποθεμάτων , της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και της διαφοροποίησης .

Μετά ωστόσο την πόντιση του σκάφους δεν έχει γίνει οτιδήποτε παρά μόνο η οριοθέτηση του τεχνητού υφάλου

Η πόντιση του σκάφους Laboe είναι η τρίτη που έγινε αφού προηγήθηκαν ανάλογες ενέργειες στο Παραλίμνι και στην Λεμεσό .

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως επί του θέματος θα αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη.