Δύο άτομα υπό κράτηση για πλαστογραφία

Δύο άτομα υπό κράτηση για πλαστογραφία

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον δύο ατόμων, τα οποία συνελήφθηκαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις και παράνομης παραμονής και απασχόλησης στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για ζεύγος που ενώ είχαν παρουσιάσει πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τη Βουλγαρία, τελικά αποδείχθηκε ότι είναι από το Ουζμπεκιστάν.


Συγκεκριμένα, άνδρες της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Πάφου μετέβησαν για έλεγχο στις 31.7.2015 στις 06:30 το πρωί σε διαμέρισμα όπου διέμενε ένας άνδρας και μια γυναίκα, οι οποίοι παρουσίασαν έγγραφα που εκ πρώτης όψεως παρουσίαζαν στοιχεία που είχαν διαφορές σε σχέση με στοιχεία γνησιότητας. Παρουσίασαν και εκλογικό βιβλιάριο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα δύο πρόσωπα ακολούθως συνελήφθησαν για αυτόφωτο αδίκημα και παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα προσωποκράτησης για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση πλαστογραφίας.

Ενώ τα δύο πρόσωπα βρίσκονταν υπό κράτηση, τη δεύτερη μέρα, παρουσίασαν στην Αστυνομία τα πραγματικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Χθες 2 Αυγούστου σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα τους από τα μέλη της ΥΑΜ εντόπισαν κάτω από το κομοδίνο το γνήσιο διαβατήριο του άντρα που δήλωνε ότι ήταν από το Ουζμπεκιστάν και όχι από τη Βουλγαρία. Το ίδιο και της γυναίκας που όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για ανδρόγυνο. Και τα δύο πρόσωπα εργάζονταν σε ξενοδοχείο.

Για την υπόθεση, η Αστυνομία αναζητεί και άλλο ένα πρόσωπο συγγενικό του ζεύγους και πάλι για πλαστογραφία.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)