Δύο συλλήψεις στην Πάφο

Δύο συλλήψεις στην Πάφο

Συνελήφθησαν χθες με δικαστικά εντάλματα και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα κυπριακής καταγωγής , ηλικίας 41 και 49 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την διερευνώμενη υπόθεση για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και κλοπή από αντιπρόσωπο.

Για την υπόθεση είχαν συνελήφθησαν στις 8 Ιανουαρίου άλλα δύο πρόσωπα ένας 50χρονος και μια 34χρονη τα οποία προσήχθησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο τους εξέδωσε διάταγμα κράτησης τριών ημερών.


Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από τέσσερα αδέρφια, ηλικίας 53, 56, 57 και 61 χρόνων, κατά το 2014 είχαν γίνει οι διευθετήσεις και ο 50χρονος ανέλαβε την πώληση συγκεκριμένου τεμαχίου γης για το οποίο εγγεγραμμένοι ιδιοκτήτες ήταν τα τέσσερα αδέρφια για το ποσό των 170 χιλ. ευρώ περίπου.

Το τεμάχιο γης, είναι έκτασης δύο δεκαρίων περίπου και βρίσκεται στην Επαρχία Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ανακρινόμενη η 34χρονη στα Γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που παρέλαβε από τον 75χρονο τα είχε δώσει στον 50χρονο, ενώ ανακρινόμενος ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι παρέλαβε μέρος απ’ αυτά τα χρήματα που ισχυρίστηκε η 34χρονη.

Η Αστυνομία εκτιμά πως ο 50χρονος φαίνεται ότι συνεργάστηκε με την 34χρονη γυναίκα, η οποία συμφώνησε και πώλησε το συγκεκριμένο τεμάχιο γης σε 75χρονο για το ποσό των 65 χιλιάδων ευρώ.

Μετά την αγοραπωλησία αυτή το συγκεκριμένο τεμάχιο γης μεταβιβάστηκε στο όνομα του 75χρονου, ενώ οι τέσσερις παραπονούμενοι, τα τέσσερα αδέρφια, δεν παρέλαβαν- όπως φαίνεται- κανένα χρηματικό ποσό.

Τα δύο πρόσωπα που φαίνεται να συνωμότησαν και να πλαστογράφησαν πληρεξούσιο και στην συνέχεια προχώρησαν στην πώληση τεμαχίου γης στα Κονιά, που ανήκει στα τέσσερα αδέρφια, φέρονται να διατύπωσαν αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους.

Τόσο ο 50χρονος όσο και η 34χρονη κατηγορήθηκαν γραπτώς μετά την τριήμερη κράτηση τους, ενώ ο 41χρονοςκαι ο 49χρονος αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον του Δικαστηρίου

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)