Δύτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο

Δύτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο

Σε έκτακτο επεισόδιο ανταποκρίθηκαν σήμερα δύο νοσηλευτές της Μονάδας Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας και ένας ιατρός του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου για 43χρονο δύτη που βρισκόταν κατάδυση σε θαλάσσια περιοχή της Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, το περιστατικό αφίχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στις 15:00 περίπου με συμπτώματα της Νόσου των Δυτών και αφορούσε 43χρονο άνδρα από την Λεμεσό .


Η ανταπόκριση δύο νοσηλευτών που στελεχώνουν την Μονάδα Κατάδυσης και Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου ήταν άμεση διακόπτοντας μάλιστα την αποχή στην οποία είχαν κατέλθει μεσούσης της διαπραγμάτευσης μισθολογικού αιτήματος τους και προσήλθαν στην υπηρεσία τους προκειμένου να ανταποκριθούν στο σοβαρό καταδυτικό επεισόδιο που προέκυψε σήμερα.

Ο ασθενής ήδη τυχγάνει της αποθεραπείας του στην Μονάδα Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου από το 2010.

Στο μεταξύ ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης με γραπτή δήλωση που εξέδωσε χαιρετίζει την “υπεύθυνη και αλτρουιστική στάση”, όπως αναφέρει, που τήρησαν οι νοσηλευτές της Μονάδας Κατάδυσης και Υπερβαρικής Οξυγονοθεραπείας του Νοσοκομείου Πάφου οι οποίοι έσπευσαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό ενώ ήταν σε αποχή .

“Τέτοιες πράξεις περιποιούν τιμή τόσο στον Κλάδο των νοσηλευτών, αλλά και στο δημόσιο τομέα ευρύτερα και είναι άξιες συγχαρητηρίων. Μπράβο σας”, καταλήγει ο Υπουργός Υγείας.

(KΥΠΕ/ΚΠ/ΡΠΑ)