Είμαστε υπόχρεοι να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

Είμαστε υπόχρεοι να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις

Την ετοιμότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας προκειμένου να συζητήσει πρόταση αναδιάρθρωσης της Εθνικής Φρουράς, η οποία θα είναι πρακτικά υλοποιήσιμη και που θα επέφερε μείωση της θητείας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Γιώργος Βαρνάβα, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να επηρεαστεί το αξιόμαχο της ΕΦ.

“Είμαστε υπό κατοχή και είμαστε υπόχρεοι να διατηρούμε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις”, είπε.


Ο κ. Βαρνάβα κλήθηκε στο περιθώριο του μνημοσύνου των πεσόντων στις μάχες της Τηλλυρίας, που τελέστηκε σήμερα στον Παχύαμμο, να σχολιάσει αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ για μείωση της στρατιωτικής θητείας. “Για να συζητούμε μείωση της στρατιωτικής θητείας”, είπε ο κ. Βαρνάβα, “που κανείς μας δεν είναι εναντίον, θα πρέπει να υπάρξει η αναδιάρθρωση της Εθνικής Φρουράς”.

Μια αναδιάρθρωση, συνέχισε, που σίγουρα δεν θα επιφέρει οποιεσδήποτε ριζικές αλλαγές, με την έννοια ότι η μείωση της θητείας θα είναι τέτοια που δεν θα επηρεάσει το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς.

Ο κ. Βαρνάβα είπε πως αν και η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής προ ενάμισι χρόνου έτυχε ενημέρωσης σχετικά με την πρόθεση του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς και του Υπουργείου Άμυνας για αναδιάρθρωση της ΕΦ που θα αυτό θα επέφερε – όπως είπε- πιθανόν και τη μείωση της στρατιωτικής θητείας, έκτοτε δεν έχει τύχει καμίας ενημέρωσης.

Αναφέρθηκε ακολούθως στην ετοιμότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας προκειμένου να συζητήσει πρόταση, η οποία θα είναι πρακτικά υλοποιήσιμη.

Επανέλαβε πως η μείωση της στρατιωτικής θητείας δεν θα πρέπει να επηρεάσει το αξιόμαχο της Ε.Φ.