«Εβδομάδα κατά του εκφοβισμού» στο International School of Paphos

«Εβδομάδα κατά του εκφοβισμού» στο International School of Paphos

Εβδομάδα ενημέρωσης και κινητοποίησης κατά του σχολικού εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε στο The International School of Paphos, για παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Η Δύναμη του Καλού». Οι μαθητές ενημερώθηκαν πως όλοι μπορούμε κάθε μέρα να είμαστε ήρωες και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας για καλές παρά κακές πράξεις.

Τα παιδιά καλωσόρισαν και παρακολούθησαν με έντονη προσοχή τους ειδικούς επισκέπτες που ήταν μεταμφιεσμένοι σε σούπερ ήρωες, τη Supergirl, τον Thor, την Catwoman, τον Batman, τον Spiderman και τον Flash – οι οποίοι τους εξήγησαν ότι οι ήρωες της καθημερινότητας δεν χρειάζονται κάπες και μάσκες.


Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι μαθητές ύψωσαν τη φωνή τους ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό, συμμετέχοντας σε διάφορες δραστηριότητες. Έμαθαν για τα είδη του εκφοβισμού και τις συνέπειές τους, συμμετείχαν σε συζητήσεις με τους καθηγητές και έφτιαξαν χειροτεχνίες, ενισχύοντας τη δύναμη της φιλίας και της κατανόησης.

Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού γίνεται όλο και πιο έντονο. Μέσα από τακτικές δράσεις που συμβάλλουν στην υγιή διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, το ISOP προάγει την αποδοχή μεταξύ των μαθητών, την αναγνώριση της διαφορετικότητας και παίζει καταλυτικό ρόλο στο να αναπτυχθεί μεταξύ των μαθητών το αίσθημα της αρμονικής συμβίωσης.