ΕΒΕ: “Ανάγκη δημιουργίας υποδομών ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων”

ΕΒΕ: “Ανάγκη δημιουργίας υποδομών ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων”

Μετά την επάνοδο των τουριστικών δεικτών στα προ της κρίσης πολύ υψηλά στάνταρ, οι φορείς της επαρχίας Πάφου επικεντρώνουν πλέον τη στόχευση τους σε ένα εξειδικευμένο και ιδιαιτέρως προσοδοφόρο είδος τουρισμού που αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της επαρχίας μέχρι στιγμής. Ο λόγος για το ναυτικό τουρισμό και ειδικότερα τον τουρισμό της κρουαζιέρας, για τον οποίο εδώ και χρόνια το οικονομικό σκέλος δεν επιτρέπει την προώθηση των υποδομών ανάπτυξης του.

Οι φορείς της επαρχίας, με πρωτεργάτη το ΕΒΕ Πάφου, στρέφουν πλέον την προσοχή τους προς την ιδιωτική πρωτοβουλία για ανάπτυξη των υποδομών αυτών, κυρίως όσον αφορά στις σταθερές προβλήτες σε Κάτω Πάφο και Λατσί. Το θέμα επανέρχεται στην επικαιρότητα με αφορμή την τελευταία έλευση στην Κάτω Πάφου του κρουαζιεροπολοίου Azamara και των παραπόνων που ακούστηκαν για τις ελλειπείς υποδομές που ανέμεναν τους επιβάτες.


Το Επιμελητήριο Πάφου υποστηρίζει την ανάγκη δημιουργίας υποδομών ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων στην Πάφο και στο Λατσί, με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη της επαρχίας. Όπως επισημαίνει ωστόσο το Επιμελητήριο, για να μπορέσει να διευκρινιστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στην κατασκευή των προβλητών, θα πρέπει πρώτα να διενεργηθεί μελέτη βιωσιμότητας των έργων.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πάφου είχε στα πλαίσια αυτά συναντήσεις με αξιωματούχους διαφόρων εμπλεκομένων τμημάτων της κρατικής μηχανής, για το θέμα της δημιουργίας προβλητών στα λιμανάκια Πάφου και Λατσιού.

«Ως επαρχία, με την τεράστια συνεισφορά της στην τουριστική ανάπτυξη, στοχεύουμε στην ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού», τόνισε ο κ. Δημητριάδης. « Το αίτημα του ΕΒΕ είναι η κατασκευή σταθερών προβλητών στα λιμάνια της Πάφου και του Λατσιού για τον ασφαλή ελλιμενισμό των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και η παροχή ασφαλούς πρόσβασης των επισκεπτών στην στεριά».

Τα έργα χαρακτηρίζονται ως καθοριστικής σημασίας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας με πολλαπλασιαστικά οφέλη, κατέληξε.

Πηγή: Φιλελεύθερος