Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου

Εγκαίνια Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου

Τελέστηκαν την περασμένη Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστα Καδή, τα εγκαίνια της «Πετριδείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου, αναφέροντας ότι η καταγραφή των βιβλίων, η ταξινόμηση και καταλογογράφηση των βιβλίων γίνεται σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα, με τη συμβουλευτική υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.


Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου κ. Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η «Πετρίδειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου φιλοδοξεί να καταστεί ο πνευματικός φάρος της πόλεως, προσιτή και ανοικτή σε όλους, στους μαθητές, στους φοιτητές, στους εκπαιδευτικούς, στους ερευνητές και στους επιστήμονες, στο κοινό που διψάει για γνώση και αλήθεια», σημειώνοντας ότι «η Βιβλιοθήκη μας καλείται να παίξει ένα σημαντικό παρεμβατικό ρόλο, εκπαιδευτικό, μορφωτικό, κοινωνικό και ψυχαγωγικό».

egkainia_vivliothikis_2

Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γεροσκήπου κατέστη δυνατή χάρη και στη γενναιόδωρη οικονομική στήριξη του «Πετριδείου Ιδρύματος».

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γεροσκήπου θα μπορεί να εξυπηρετεί το κοινό, για σκοπούς δανεισμού βιβλίων, από τις 8.30π.μ. μέχρι τις 2.30μ.μ. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 26 961 430.

Από Δήμο Γεροσκήπου