Εγχείριση Whipple για πρώτη φορά στο ΓΝ Πάφου!

Εγχείριση Whipple για πρώτη φορά στο ΓΝ Πάφου!

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε μια από τις πιο δύσκολες και πολυπλοκότερες χειρουργικές επεμβάσεις της χειρουργικής ογκολογίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Οι χειρούργοι ιατροί Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Χρήστος Γεωργιάδης, με τις επιστημονικές τους γνώσεις και εμπειρίες κατάφεραν να πετύχουν για πρώτη φορά στην ιστορία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου χειρουργική επέμβαση Whipple ή αλλιώς παγκρέατος – δωδεκαδακτυλεκτομή σε 70χρονο ασθενή, Βρετανό υπήκοο που υπέφερε από καρκίνο του παγκρέατος. Το χειρουργείο είχε διάρκεια 8 ωρών και η μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενή εξελίσσεται ομαλά.


Κληθείς να σχολιάσει το όλο εγχείρημα ο Δρ. Παπαδόπουλος είπε πως τέτοιες επεμβάσεις γίνονται εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά νοσοκομεία όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Κύπρο. Πρώτη φορά όμως έγινε στο νοσοκομείο της Πάφου και η όλη διαδικασία κράτησε οχτώ ώρες, ενώ συνήθως η χειρουργική αυτή μέθοδος έχει διάρκεια έξι ωρών. Πρόκειται, είπε, για χειρουργική μέθοδο αντιμετώπισης του καρκίνου του παγκρέατος.

Πηγή: Ygeia-News.com