Εθελοντές …γιατί ο εθελοντισμός δεν έχει όρια

Εθελοντές …γιατί ο εθελοντισμός δεν έχει όρια

Σε 500 περίπου οικογένειες απο τις αγροτικές περιοχές της επαρχίας Πάφου ,


προσφέρει βοήθεια η εθελοντική οργάνωση « οι εθελοντές» της Πάφου, γιατί ο εθελοντισμός δεν έχει όρια . Οι « εθελοντές » της Πάφου προσφέρουν βοήθεια στις οικογένειες εκτός των δημοτικών ορίων της Πάφου, απο τις κοινότητες της επαρχίας, πολλές εκ των οποίων, έχουν ακόμη και τέσσερα άτομα άνεργους στην ίδια οικογένεια .

Η Παυλίνα Πάτσαλου – Μενελάου ανήκει στους εθελοντές που συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια της στήριξης των οικογενειών των κοινοτήτων της επαρχίας Πάφου.Οι εθελοντές ανέφερε εδώ και ενάμισυ χρόνο προσφέρουν βοήθεια . Η κ. Μενελάου σημείωσε επίσης πως οι κοινότητες που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Έμπα, η Τάλα, τα Χολέτρια, η Χλώρακα και η Κισσόνεργα αλλά και άλλες. Η κ Μενελάου ευχαρίστησε τις υπεραγορές Παπαντωνίου , και Carrefour, αλλά και την φρουταρία Τσακαριάν για την προσφορά τους, έχοντας αντιληφθεί, όπως είπε, την έννοια του ανθρωπισμού, που δυστυχώς όπως ανέφερε, έχει παραμεριστεί στην καρδιά και στο νού αρκετών σύγχρονων ανθρώπων. Είπε επίσης πως ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας και τόνισε πως μόνο μέσα απο την κοινωνική αλληλεγγύη προσδίδεται νέο περιεχόμενο στην ζωή μας. Η κ. Μενελάου κάλεσε το κόσμο να προσφέρει απ’ αυτό που του περισσεύει και τόνισε πως όλοι μας μπορούμε να γίνουμε εθελοντές, γιατί όλοι μας μπορούμε να αγαπήσουμε.

Ο Γιώργος Σοφοκλέους εκ μέρους της εθελοντικής οργάνωσης « Εθελοντές» ανέφερε πως αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε ύστερα απο την διάθεση κάποιων ανθρώπων να προσφέρουν στις οικογένειες εκτός των δημοτικών ορίων τη στιγμή που το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο προσφέρει βοήθεια μόνο σε άτομα που χρειάζονται βοήθεια εντός του Δήμου. Ο κ. Σοφοκλέους σημείωσε πως τα κριτήρια στο Δήμο Πάφου για την στήριξη των οικογενειών εντός του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου έχουν γίνει πιο αυστηρά, ενώ τροχιοδρομείται μηχανογράφηση ώστε να ιεραρχηθούν οι οικογένειες που έχουν πραγματικά ανάγκη. Πρόσθεσε επίσης, πως οι « εθελοντές» προσφέρουν στήριξη στα άτομα που δεν τυγχάνουν βοήθειας απο τον κάθε Δήμο και είπε « πως γύρω απο την Πάφο υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα που δυστυχώς δεν τυγχάνουν στήριξης ούτε απο την κυβέρνηση, αλλά ούτε και απο κανένα οργανωμένο σύνολο». Επεσήμανε επίσης πως καταβάλλεται μια προσπάθεια με την μηχανογράφηση ώστε να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των εθελοντών και του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, και να μην δίνονται διπλά και τριπλά βοηθήματα.

Απηύθυνε επίσης έκκληση σε όσους εθελοντές επιθυμούν να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια να το πράξουν. Στην εθελοντική οργάνωση « Εθελοντές » συμπεριλαμβάνονται η Σόφη Χαμπιαουρίδου και η Αγγελική Παπαδοπούλου.