Εθνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό εισηγείται ο Γ. Ομήρου

Εθνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο το συντομότερο δυνατό εισηγείται ο Γ. Ομήρου

Ανάπτυξη χωρίς σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δεν θα είναι δυνατή δήλωσε στην Πάφος ο πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ Ομήρου ανέφερε «καλωσορίζουμε την όποια επένδυση ή τα όποια χρηματικά ποσά εξασφαλιστούν υπό μορφή δανείων, γιατί το ζητούμε είναι η ανάπτυξη» προσθέτοντας ωστόσο πως « ανάπτυξη χωρίς σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος, χωρίς προσέλκυση ξένων επενδύσεων, δεν θα είναι δυνατή.


Ο κ Ομήρου ανέφερε ακόμη πως οι μνημονιακές πολιτικές είναι τέτοιες που οδηγούν όχι μόνο στην ανάπτυξη, – όπως είπε-, αλλά, « στο βάθεμα της ύφεσης, στην εκτίναξη της ανεργίας, στην κοινωνική δυστυχία, στην φτωχοποίηση, μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού».

Το ζητούμενο, συνέχισε ο κ Ομήρου , είναι ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο και την δανειακή σύμβαση το συντομότερο δυνατό.

Μόνο έτσι είπε, «θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις αγορές και να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ο κ Ομήρου ευχήθηκε στην συνέχεια όπως η φώτιση των Θεοφανείων φωτίσει όλους μας , για να υπάρξει μια αναδιαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής στο μεγάλο εθνικό μας θέμα

Γιατί πράγματι είπε « 40 χρόνια χειρισμών που δεν έχουν οδηγήσει πουθενά, αντίθετα έχουν αφήσει την Τουρκία στο απυρόβλητο να παρουσιάζεται ως ουδέτερος τρίτος, ως καλόπιστος παρατηρητής ο οποίος μάλιστα δήθεν επείγεται για λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί, αυτή η τακτική και αυτοί οι χειρισμοί ».

Η επιταγή συνέχισε ο κ Ομήρου, είναι μια νέα και μοναδική εθνική στρατηγική η οποία θα τοποθετεί την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μια νέα εθνική στρατηγική η οποία θα αξιοποιεί τα νέα γεωπολιτικά , γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά δεδομένα στην περιοχή μας που έχουν ανατρέψει ισορροπίες δεκαετιών και βεβαίως με μια Τουρκία πέραν των εσωτερικών τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ,- όπως είπε -, έχει αποδειχθεί ότι η μεγαλοιδεατική πολιτική την οποία εξήγγειλε ο Νταβούτογλου για να κηδεμονεύσει τις εξελίξεις στον Αραβικό κόσμο έχουν καταρρεύσει.

Ο κ Ομήρου καταλήγοντας, είπε επίσης, πως σε συνδυασμό με τις ενεργειακές δυνατότητες της Κυπριακής δημοκρατίας και τις σχέσεις τις οποίες έχει αναπτύξει με χώρες όπως είναι η Αίγυπτος , ο Λίβανος το Ισραήλ μπορούμε πραγματικά να θεμελιώσουμε αυτή την νέα εθνική στρατηγική πάνω σ’ αυτά τα νέα θετικά δεδομένα για την Κύπρο.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/