Ειδικός τύπος μετοχών από Συνεργατισμό

Ειδικός τύπος μετοχών από Συνεργατισμό

Σε έκδοση ειδικού τύπο μετοχών προς εξασφάλιση ποσού της τάξης του 1 δισ. ευρώ προχωρά το Συνεργατικό Κίνημα.


Ο πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνεργατισμού, Ανδρέας Μουσκάλλης, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ, τόνισε ότι ο Συνεργατισμός προχωρεί σε έκδοση ιδιαίτερα ευνοϊκού τύπου μετοχών για τον κόσμο που συνεργάζεται ή και όχι μέχρι σήμερα με ΣΠΙ της Κύπρου.

«Σκοπός είναι η εξασφάλιση 1 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση συνεργατικών ιδρυμάτων που χρειάζονται στήριξη σε βάθος δράσης τα πέντε χρόνια. Βέβαια, ο συνεργατισμός είναι ακόμη ψηλά στην εκτίμηση του κόσμου και θεωρώ πως μπορεί να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που αναζητεί. Αν βέβαια δεν βρεθούν τα χρήματα στα οποία στοχεύουμε υπάρχει και το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που προσφέρει η τρόικα για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εκτός της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου».

Ο κ. Μουσκάλλης θέλοντας να διασκεδάσει τις όποιες ανησυχίες έναντι προϊόντων που προσφέρονται από πιστωτικά ιδρύματα σημείωσε: «Ο κόσμος είναι και εξασφαλισμένος και ο ειδικός τύπος μετοχών που θα προσφέρει ο Συνεργατισμός θα είναι προς το συμφέρον όσων εξασφαλίσουν τις εν λόγω μετοχές. Ο κόσμος είναι ανήσυχος και διστακτικός μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου αλλά πιστεύω ότι ο Συνεργατισμός παραμένει ακόμη πολύ ψηλά στην εκτίμηση του κοινού και θεωρώ πως ο στόχος για εξέυρεση ιδίων πόρων θα επιτευχθεί».