Εκδήλωση διαμαρτυρίας από την  ΠΕΟΜ Πάφου για να μην κλείσει κανένα σχολείο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από την ΠΕΟΜ Πάφου για να μην κλείσει κανένα σχολείο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα η ΠΕΟΜ Πάφου


έξω από το ιστορικό Λύκειο Κύκκου Πάφου στα πλαίσια συμπαράστασης- διαμαρτυρίας καλώντας όλους τους μαθητές της επαρχίας μας, αλλά και άλλα οργανωμένα σύνολα που διαφωνούν με το κλείσιμο του Λυκείου, να παραστούν στην συγκεκριμένη εκδήλωση στέλνοντας για μια ακόμη φορά μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις

Η ΠΕΟΜ Πάφου ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς αισθάνεται έντονα την ανάγκη να τοποθετηθεί ξανά σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για σταδιακό κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ξεκαθαρίζει επίσης, ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποδέχεται και δεν πρόκειται να συμφωνήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο στο κλείσιμο του δεύτερου πιο ιστορικού Λυκείου της πόλης μας. Η ΠΕΟΜ, για άλλη μια φορά δηλώνει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της προς τους μαθητές, τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου Λυκείου, οι οποίοι εδώ και μήνες συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο του.

 

Με την ευκαιρία αυτή η ΠΕΟΜ, επαναλαμβάνει τη διαφωνία της με τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα. Το Υπουργείο Παιδείας, πιστό στις διαταγές της Παγκόσμιας Τράπεζας, χειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα με αλαζονεία και ετσιθελισμό,- όπως αναφέρει- αφού μέχρι στιγμής αδιαφορεί για το αίτημα διάφορων οργανωμένων φορέων της πόλης μας που διαφωνούν με το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου.

Σύμφωνα με την ΠΕΟΜ «τα μέτρα σκληρής λιτότητας τα οποία επιβάλλονται από την Τρόικα και την κυβέρνηση, θυματοποιούν την νέα γενιά. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τρόικα με τις ευλογίες τις κυβέρνησης θέλει το ξεπούλημα της δημόσιας εκπαίδευσης και τη δημιουργία μαθητών δύο ταχυτήτων. Το κλείσιμο του Λυκείου Κύκκου αποτελεί για αυτούς μόνο η αρχή. Είμαστε σίγουροι ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα ακολουθήσουν και άλλες καταστροφικές αποφάσεις για την Παιδεία του τόπου μας».

Η ΠΕΟΜ κάλεσε τέλος το Υπουργείο Παιδείας για μια ακόμη φορά να κάνει δεύτερες σκέψεις, σημειώνοντας πως η Παιδεία είναι κοινωνικό αγαθό στο οποίο όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σημειώνοντας πως σε περιόδους κρίσης η Παιδεία αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη.

Το κλείσιμο σχολείων, τα κριτήρια εισδοχής, η επιβολή κομίστρων, η αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, δε λύνουν τα οικονομικά προβλήματα του τόπου μας, αντιθέτως προκαλούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από τις 11:30 μέχρι τις 13:00, έξω από το Λύκειο Κύκκου .

ΚΥΠΕ/ΚΠ/