Εκδήλωση διαμαρτυρίας κυνηγών στην Πάφο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας κυνηγών στην Πάφο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί κυνηγοί της Πάφου στον κυκλικό κόμβο των Κονιών, στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου Πάφου-Λεμεσού. Οι κυνηγοί της Πάφου διαμαρτύρονται πρωτίστως για την μη οριοθέτηση νέων χώρων και τους περιορισμένους υφιστάμενους χώρους από πλευράς της Υπηρεσίας Θήρας για την εκπαίδευση των σκύλων τους πριν τις κυνηγετικές περιόδους.

« Η φετινή κυνηγετική σεζόν ήταν από τις χειρότερες των τελευταίων ετών ενώ οι κυνηγοί καθημερινά διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν», ανέφεραν στον «Φ» εκπρόσωποι τους. « Η λαθροθηρία, οι φόλες και τα δηλητήρια, η μείωση του θηράματος, ο νόμος για τους νέους κυνηγούς, η εκτροφή λαγών, οι νεκρές ζώνες για εκπαίδευση σκύλων και άλλα πολλά είναι επίσης αιτήματα των Κυπρίων κυνηγών».


Η εκδήλωση ήταν ειρηνική και διαλύθηκε χωρίς προβλήματα, ενώ οι παριστάμενοι κυνηγοί προέβησαν στη διαμαρτυρία χωρίς να αποκόψουν την τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, παρά τις αρχικές αποφάσεις για κλείσιμο και των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας. Εκπρόσωποι τους επεσήμαναν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα διαβήματα για την αλλαγή του σημερινού καθεστώτος, ενώ θα αποστείλουν σχετικές επιστολές και στα αρμόδια τμήματα.

Η σημερινή ήταν η δεύτερη διαμαρτυρία για το ίδιο θέμα που πραγματοποιούν οι κυνηγοί της Πάφου. Πριν ένα περίπου χρόνο, οι ιδιοκτήτες των κυνηγετικών σκύλων οργάνωσαν και πάλι εκδήλωση στον ίδιο χώρο, υποστηρίζοντας τότε ότι στις τέσσερις περιοχές που έχουν παραχωρηθεί άγνωστοι είχαν τοποθετήσει τότε δηλητήρια με αποτέλεσμα να έχουν φονευθεί πολλά κυνηγετικά σκυλιά.

Οι διαμαρτυρόμενοι κυνηγοί τάχθηκαν υπέρ της παραχώρησης και άλλων περιοχών και κυρίως μόνιμα απαγορευμένων περιοχών αφού η συγκεκριμένη δραστηριότητα, όπως είπαν, δεν πρόκειται να συμβάλει στην μείωση του θηράματος ή να επηρεάσει την αναπαραγωγή κυρίως του λαγού και της πέρδικας.

Πηγή: philenews / Ντόρα Χριστοδούλου