Εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων του Μουττάλου για την χωροθέτηση πράσινου σημείου στην περιοχή τους

Την έντονη αντίδραση τους εξέφρασαν χθες κάτοικοι της συνοικίας Μουττάλου


σε συνεργασία με την κοινοτική αρχή, μέσω εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν, στην περιοχή που προγραμματίζεται το πράσινο σημείο. Οι κάτοικοι ανέφεραν στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας τους, πως η αντίδραση τους έχει να κάνει με την παραπλανητική αναφορά σε «πράσινο σημείο» αφού δεν θα πρόκειται για ένα δενδροφυτευμένο σημείο σε μια κατοικημένη περιοχή , αλλά για ένα είδος σκυβαλότοπου το οποίο, όπως αναφέρουν, θα επηρεάσει αρνητικά την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής τους.

Οι κάτοικοι της περιοχής καλούν το Υπουργείο Εσωτερικών να εξευρεθεί άλλο κατάλληλο σημείο .

Εξάλλου ο κοινοτάρχης Μουττάλου Ανδρέας Παπατέτρου ανέφερε πως το συγκεκριμένο σημείο « περιστοιχίζεται από τουριστικές αναπτύξεις, εφάπτεται κατοικιών , είναι κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Τάφοι των Βασιλέων , δίπλα από το Γυμνάσιο της Θεοσκέπαστης κοντά σε πολυκατοικίες που έχουν πωληθεί σε ξένους, και δημιουργεί επιπρόσθετα κυκλοφοριακά προβλήματα».

Το Υπουργείο Εσωτερικών σε επιστολή που απέστειλε στην κοινοτική αρχή, σύμφωνα με τον κ Παπαπέτρου, υποστηρίζει πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την δημόσια υγεία και επηρεασμού της ποιότητας ζωής, καθώς όπως αναφέρει έχουν εξεταστεί όλα τα δεδομένα με την εκπόνηση μελέτης.

Ο κ Παπαπέτρου επανέλαβε ωστόσο την διαφωνία του με τη χωροθέτηση του πράσινου σημείο , και σημείωσε πως « δεν μπορείς να τοποθετείς ένα σκυβαλότοπο σε μια κατοικημένη περιοχή».

Ο Ανδρέας Καζαντζής εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής των επηρεαζόμενων κατοίκων υποστήριξε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ότι η χωροθέτηση του Σημείου δεν έγινε σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους όρους και προϋποθέσεις του τμήματος περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών πόρων και περιβάλλοντος.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστηκαν και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/