Εκδηλώσεις «Ιεροκήπια 2017»

Εκδηλώσεις «Ιεροκήπια 2017»

Ο Δήμος Γεροσκήπου, μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για ποιοτική αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής της Γεροσκήπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, οργανώνει για 23η κατά συνέχεια χρονιά τις εκδηλώσεις «ΙΕΡΟΚΗΠΙΑ», οι οποίες αποτελούν την κορωνίδα της πολιτιστικής του πολιτικής. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 8 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και θα καλύψουν ένα ευρύ φάσμα των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ενδιαφερόντων του κοινού.

Στην Έναρξη των Εκδηλώσεων, που θα δοθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Γεροσκήπου, θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, υπό την αιγίδα του οποίου τελούν οι φετινές εκδηλώσεις.


Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Ιεροκήπια 2017» έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

Έναρξη Εκδηλώσεων

Πλατεία Γεροσκήπου – 8.00μ.μ.

Συναυλία-Αφιέρωμα «Από το Βυζάντιο στο σήμερα».

Ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Μπάσης ξετυλίγει μια διαδρομή που μας ταξιδεύει από το βυζαντινό μέλος στα ηχοχρώματα της δημοτικής μουσικής κι από τους δρόμους του λαϊκού τραγουδιού, στα έργα των μεγάλων μας συνθετών και τη σύγχρονη μουσική σκηνή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης στιγμές από την προσωπική του δισκογραφία. Μαζί του η ανερχόμενη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού και μια ομάδα εκλεκτών μουσικών, υπό τη διεύθυνση του Άδμητου Πιτσιλλίδη.


Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου

Γυμνάσιο Γεροσκήπου – 8.00μ.μ.

«Ώρα καλή …»
του Κωνσταντίνου Οδυσσέως
Θεατρική παράσταση από το Θέατρο «Διόνυσος»

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Τσουρής
Λαμβάνουν μέρος: Ανδρέας Τσουρής, Σοφία Καλλή, Χρήστος Γιάγκου, Έλενα Χριστοφή, Χάρης Αριστείδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Χριστιάνα Μούζουρα.


Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου

Κάτω Βρύση – 8.00μ.μ.

«Μελωδίες από τον διεθνή κινηματογράφο»
Το κουαρτέτο εγχόρδων Collegium Cyprium θα παρουσιάσει γνωστά ακούσματα από τον διεθνή κινηματογράφο.

Συμμετέχουν: Ανδρέας Π. Νικολάου (1ο βιολί), Γιώργος Χατζηγεωργίου (2ο βιολί), Ανδρέας Κελίρης (βιόλα), Ευγενία Καραπατάκη (τσέλο).

Ανάγνωση κειμένων: Κυριακή Ιωαννίδου


Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου

Δημοτική Πινακοθήκη Γεροσκήπου (Οδός Κέρκυρας 5) – 7.00μ.μ.

Εγκαίνια Έκθεσης «Loves me / Love me not»

Οργανωτές: «Knjiga U Centru», Υπουργείο Πολιτισμού Κροατίας, Δήμος Ζάγκρεμπ, Δήμος Γεροσκήπου, Cross Culture International Foundation Cyprus (CCIFC), Celebrating Pafos 2017.

Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2017 (4.00μ.μ. – 7.00μ.μ.)


Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

Παλαιό Κοινοτικό Στάδιο Γεροσκήπου – 7.00μ.μ.

Εγκαίνια Πάρκου Μύθων και Γλυπτικής

Οργανωτής: Pafos 2017, Δήμος Γεροσκήπου

Από τις 9 μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου, δέκα Κύπριοι και ξένοι γλύπτες θα δημιουργήσουν επί τόπου έργα εμπνευσμένα από την ιστορία της πόλης, αφήνοντας πίσω τους τα σημάδια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Η είσοδος του κοινού στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες, το κοινό μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 26 960 857, 26 960 867.