Εκλέγηκε το προσωρινό Παγκύπριο Συμβούλιο του Κινήματος “Οικολογία,ΜΠΡΟΣΤΑ!”

Εκλέγηκε το προσωρινό Παγκύπριο Συμβούλιο του Κινήματος “Οικολογία,ΜΠΡΟΣΤΑ!”

Το προσωρινό Παγκύπριο Συμβούλιο εξέλεξε το Παγκύπριο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος «Οικολογία, ΜΠΡΟΣΤΑ!» που ολοκληρώθηκε σήμερα στην Πάφο με προσωρινό Πρόεδρο τον Ανδρέα Μασούρα, Αντιπρόεδρο τον Σπύρο Τινή, Γενική Γραμματέα την Γεωργία Κλεοβούλου, Οικονομική διαχειρίστρια την Έλενα Αριστοτέλους, Εκπρόσωπο Τύπου τον Σάββα Χατζημηνά και μέλη τον Σταύρο Χριστοδούλου, Κωνσταντίνο Παπαζωσιμά και Σαββίνα Αντωνιάδου.

Ο Ανδρέας Μασούρας, στην ομιλία του σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ανέφερε ότι η συμμετοχικότητα και η εναλλαξιμότητα αποτελούν δύο από τις πιο βασικές ιδεολογικές θέσεις του νέου Κινήματος. “Θέσεις, οι οποίες πηγάζουν άλλωστε μέσα από την φιλοσοφία της Πολιτικής Οικολογίας. Δύο θέσεις για τις οποίες θα αγωνιστούμε, αφού τις θεωρούμε ως βασικά συστατικά στοιχεία λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος”. Σημασία, πρόσθεσε, έχουν τρία πράγματα, “τι σηματοδοτούμε ως ορόσημο από δω και πέρα, πώς το σηματοδοτούμε και με ποιους”.


Η Κύπρος έχει να διαδραματίσει μια σοβαρή – ταυτόχρονα όμως και δύσκολη – διεθνή πολιτική ως προς τις νέες μορφές ενέργειας και να καταστεί έτσι μακροπρόθεσμα μια από τις βασικές κύριες ενεργειακές χώρες της περιοχής, σημείωσε, τονίζοντας ότι η Πολιτική Οικολογία μπορεί να προσφέρει πολλά και πως αν οικοδομήσουμε σωστά το οικοσύστημα μέσα στο οποίο ζούμε, τότε αυτό σημαίνει ανάπτυξη. “Σήμερα, δεν είναι απλά ένα ακόμα ιδρυτικό Συνέδριο. Σήμερα Ορίζουμε το όραμα της επόμενης ημέρας”, κατέληξε.