Εκπαιδευτική Έκθεση «The Real Education Fair»

Εκπαιδευτική Έκθεση «The Real Education Fair»

Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (14/11/15) η Εκπαιδευτική Έκθεση «The Real Education Fair» στην Πάφο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Σαββίδης», η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Σ’ αυτή, συμμετείχαν πέραν των 15 Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από το Ηνωμένο Βασίλειο και η προσέλευση του κοινού ήταν αθρόα. Την επισκέφθηκαν τόσο μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και τους δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν για τους κλάδους σπουδών προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου που προσφέρουν τα πανεπιστήμια, τα κριτήρια εισδοχής στα Πανεπιστήμια αυτά, θέματα διαμονής, ευκαιρίες δανειοδότησης, ευκαιρίες εργοδότησης στο προσεχές μέλλον καθώς και δυνατότητες υποτροφιών.


Η Έκθεση αυτή δεν αποτελεί απλά ένα εκπαιδευτικό γεγονός, αλλά αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την Πάφο, γιατί δίνει την ευκαιρία στην νεολαία της Πόλης μας να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που προσφέρονται για Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση στο εξωτερικό.

Για την επιτυχία της ΄Εκθεσης αυτής συνέβαλαν τα μέγιστα οι Αντιπρόσωποι και οι Σύμβουλοι των Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευκτικών Ιδρυμάτων που συμμετείχαν. Με τις χρήσιμες πληροφορίες και τις κατατοπιστικές απαντήσεις που έδιναν στους ενδιαφερόμενους, παρείχαν μια πλήρη εικόνα για τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους.
Ο διευθυντής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαββίδης, Χρύσανθος Σαββίδης δήλωσε ότι λόγω του ότι ή Παιδεία, μέσα στο πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου, χαρακτηρίζεται από ταχύτατους ρυθμούς, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για συνέχιση και ενδυνάμωση της Εκπαιδευκτικής Έκθεσης ώστε να παρέχεται η ευκαιρία στους νέους για έγκαιρη και συνεχή ενημέρωση ιδιαίτερα τώρα που το επαγγελματικό περιβάλλον αλλάζει με καλπάζοντες ρυθμούς και οι ανάγκες για εξειδικευμένες γνώσεις είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Τέλος στα πλαίσια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ενημέρωσης των Αντιπροσώπων των Πανεπιστημίων για τις αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Γραφείο Τύπου
Εκπαιδευτικού Κέντρου Σαββίδης