Εκστρατεία διαφώτισης των νέων στην Πάφο για την επικινδυνότητα των κροτίδων

Εκστρατεία διαφώτισης των νέων στην Πάφο για την επικινδυνότητα των κροτίδων

Εκστρατεία διαφώτισης στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια για την επικινδυνότητα τόσο των βιομηχανοποιημένων κροτίδων όσο και των κροτίδων που οι νέοι φτιάχνουν μόνοι τους με τη χρήση διάφορων υλικών, άρχισε η Αστυνομία.

Η διαφώτιση στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Νίκο Τσαπή, ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα.


Ενόψει των επικείμενων εορτών του Πάσχα, δήλωσε ο κ. Τσαπής στο ΚΥΠΕ, η Αστυνομία έχει αρχίσει εκστρατεία διαφώτισης για την πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της κατοχής, κατασκευής και χρήσης κροτίδων.

Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας συνέχισε, πραγματοποιούνται διαλέξεις σε σχολεία και άλλους χώρους όπου συγκεντρώνονται νέοι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπή στόχος των διαλέξεων η ενημέρωση των νέων για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ενασχόληση τους με τις κροτίδες τόσο για τους ίδιους όσο και για άλλους πολίτες.

Ο κ. Τσαπής ανέφερε πως η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της για εντοπισμό και σύλληψη των προσώπων που κατασκευάζουν, εισάγουν και χρησιμοποιούν κροτίδες και απηύθυνε έκκληση στα νεαρά άτομα όπως αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων κατά την εορτή του Πάσχα.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Τσαπής ανέφερε πως οι περισσότερες βιομηχανοποιημένες κροτίδες μεταφέρονται είτε από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου, είτε από το εξωτερικό, είτε τα νεαρά άτομα κατασκευάζουν από μόνα τους τέτοιες κροτίδες.

Χθες οι διαλέξεις της Αστυνομίας στην Επαρχία Πάφου συνεχίστηκαν στο Γυμνάσιο Θεοσκέπαστη και στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου.

Στις φετινές διαλέξεις σημαντική είναι και η συμμετοχή του νεαρού Δημήτρη Στυλιανού, το χέρι του οποίου ακρωτηριάστηκε μερικά χρόνια πριν, το Σάββατο του Πάσχα στην εκκλησία της κοινότητας της Λυσού και μέχρι σήμερα υποβάλλεται σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Ο Δημήτρης έστειλε το μήνυμα στους νέους ότι δεν υπάρχει καμιά χρησιμότητα σ’ αυτό το έθιμο του Πάσχα και τους κάλεσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί σε κάποιες περιπτώσεις το κακό είναι ανεπανόρθωτο.

Ο αρχιαστυφύλακας στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου με ειδικότητα πυροτεχνουργού Γιώργος Γεωργίου, στο πλαίσιο των χθεσινών διαλέξεων στα δύο εκπαιδευτήρια, ανέφερε πως στην προσπάθεια της Αστυνομίας για καταπολέμηση του φαινομένων των κροτίδων και της λαμπρατζιάς μπορούν να εμπλακούν το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των παιδιών, το σχολείο και γενικά όλοι οι αρμόδιοι φορείς της κοινωνίας μας.

Στις διαλέξεις που διοργανώνονται στα εκπαιδευτήρια της Πάφου συμμετέχουν και αστυνομικοί της κοινοτικής αστυνόμευσης.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)