Ελαττωματικό τζάκι προκάλεσε φωτιά σε σπίτι

Ελαττωματικό τζάκι προκάλεσε φωτιά σε σπίτι

Ελαττωματική κατασκευή στην καπνοδόχο τζακιού προκάλεσε φωτιά σε οικία στη Χλώρακα.

Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι στις 19.35 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε καπνοδόχο τζακιού ισόγειου οικίας. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 2 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.04.


Η πυρκαγιά ήταν στην ξύλινη επένδυση του τζακιού. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς αποδομήθηκε μέρος της ξύλινης κατασκευής της στέγης και έγινε χρήση τυλικτήρων νερού. Κανένας ένοικος δεν κινδύνεψε. Η πυρκαγιά οφειλόταν σε ελαττωματική κατασκευή στην καπνοδόχο τζακιού.

Εξάλλου στις 03.54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα το οποίο προσέκρουσε σε προθήκη κοσμηματοπωλείου στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με 3 οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 04.10.

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, στο όχημα επέβαιναν 4 άτομα που φορούσαν κουκούλες. Μετά την πρόσκρουση του στην προθήκη του κοσμηματοπωλείου, τα άτομα εξήλθαν του οχήματος και επιχείρησαν να ληστέψουν το κατάστημα. Όταν έγιναν αντιληπτοί τότε το περιέλουσαν με εύφλεκτη ύλη, έθεσαν σε αυτό πυρκαγιά και τράπηκαν σε φυγή.

Από την πυρκαγιά το όχημα καταστράφηκε εντελώς ενώ το κοσμηματοπωλείο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στον εξωτερικό τοίχο της πρόσοψης και μέρος της προθήκης του καθώς και από τον καπνό σε ολόκληρο το χώρο του καταστήματος. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση τυλικτήρων νερού και 2 αναπνευστικών συσκευών.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 21ης Φεβρουαρίου μέχρι και τις 06.00 σήμερα το πρωί ανταποκρίθηκε σε 30 κλήσεις για βοήθεια ,17 πυρκαγιές, 11 ειδικές εξυπηρετήσεις και 2 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: Sigmalive