Εμπορικό Κέντρο: Ψάχνουν λύση με τα Τ/Κ υποστατικά

Εμπορικό Κέντρο: Ψάχνουν λύση με τα Τ/Κ υποστατικά

Συνάντηση με είκοσι νέους ενοικιαστές τ/κ καταστημάτων, που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της Πάφου, είχε απόψε ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος. Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη του τεχνικού τμήματος του Δήμου Πάφου

Ο κ. Φαίδωνος εξήγησε στους νέους ενοικιαστές τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για τη λειτουργία και ανακαίνιση των καταστημάτων τους και τους σύστησε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία. Σημείωσε ότι δεν θα ανεχθεί καμία παρατυπία, και ανέφερε πως υπάρχουν πολλά τ/κ άδεια καταστήματα, περίπου 57 στον αριθμό.


Επεσήμανε πως για όσα υποστατικά λειτουργήσουν ως καταστήματα δεν χρειάζεται ειδική άδεια, και οι δικαιούχοι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα την ανακαίνισή τους.

Για όσα υποστατικά προορίζονται για κέντρα αναψυχής θα πρέπει να γίνουν αιτήσεις για έκδοση πολεοδομικής άδειας, καθώς και άλλων αδειών που απαιτούνται από τον ΚΟΤ.

Ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως όταν κάποιος κάνει αίτηση για αλλαγή χρήσης, τα σχέδιά του πρέπει να είναι υπογραμμένα από την υπηρεσία τ/κ περιουσιών.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους συμμετέχοντες.

Πηγή: ΚΥΠΕ