Εμφύλιος στα Κονιά

Εμφύλιος στα Κονιά

Σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Κοινοτικού Συμβουλίου Κονιών και αλαζονική συμπεριφορά του κοινοτάρχη, καταγγέλλουν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών τα μέλη του Κ.Σ. Κονιών Έλενα Σωκράτους και Στέφανος Παναγιώτου. Οι προερχόμενοι από το ΑΚΕΛ κοινοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι μέχρι την διεξαγωγή και ολοκλήρωση έρευνας για τα όσα καταγγέλλουν, θα απέχουν από τις συνεδρίες της κοινοτικής αρχής.

Τα συγκεκριμένα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κονιών, αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ότι ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, παραπληροφορεί συστηματικά τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου και στέλνει στις ελληνικές καλένδες ζητήματα σοβαρά τα οποία αφορούν στους κάτοικους και ευρύτερα την κοινότητα των Κονιών.


Φέρνουν ως παράδειγμα το ζήτημα των φορολογιών για το 2017, για τις οποίες όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για τις αναθεωρήσεις μόλις το Νοέμβριο, την άρνηση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου να θέσει προς συζήτηση το θέμα που αφορά στην επιβολή του τέλους χρήσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) στους λογαριασμούς της υδατοπρομήθειας, κάτι με το οποίο θα έπρεπε να είχε εναρμονιστεί η κοινότητα εδώ και χρόνια και άλλα.

« Λόγω της αρνητικότατης στάσης του Προέδρου του Κ.Σ. Κονιών και της ετσιθελικής του συμπεριφοράς σε σωρεία ζητημάτων, ως μέλη του Κ.Σ. Κονιών ζητήσαμε και είχαμε συνάντηση με την Έπαρχο Πάφου κ. Μαίρη Λάμπρου την οποία ενημερώσαμε για τα πιο πάνω», τονίζουν στην επιστολή προς τον ΥΠΕΣ τα δύο μέλη. « Με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με τη συμπεριφορά του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Κονιών, ζητούμε όπως δώσετε οδηγίες για διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Μέχρι την ολοκλήρωση της εν λόγω έρευνας προκειμένου να διαφανεί ακριβώς το τι συμβαίνει εντός του Κοινοτικού Συμβουλίου Κονιών, ως μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου θα απέχουμε από τις συνεδρίες».

Τις καταγγελίες των δύο κοινοτικών συμβούλων απέρριψε ο κοινοτάρχης Κονιών, Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος έκανε λόγο για εύρυθμη λειτουργία της τοπικής αρχής, φέροντας ως παράδειγμα τον μεγάλο αριθμό των συνεδριάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί. Απάντησε επίσης στις αναφορές περί καθυστερήσεων στη λήψη αποφάσεων για τις φορολογίες, τονίζοντας ότι ήταν αποτέλεσμα αιτημάτων κοινοτικών συμβούλων λόγω απουσίας μελών του Συμβουλίου και όχι δική του μεθόδευση.

Πηγή: Φιλελεύθερος