Ενέργειες για προσέλκυση τουριστών στην Πάφο από τον τοπικό ΠΑΣΥΞΕ

Την ελπίδα , όπως εξελιχθούν θετικά οι προσπάθειες που έχουν τροχοδρομηθεί για φιλελευθεροποίηση


των πτήσεων και στο αεροδρόμιο της Πάφου , εξέφρασε ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης, αναφερόμενος στις ενέργειες που καταβάλλονται για προσέλκυση Ρώσων τουριστών.

Δυστυχώς , είπε ο κ. Φιλιππίδης σε σχετική ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ «παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα που αφορά τον αερολιμένα της Πάφου».

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο υπουργό Συγκοινωνιών κ. Τάσο Μητσόπουλο, συνέχισε, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι από κυβέρνησης θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να διευθετηθούν τα γραφειοκρατικά ή άλλα προβλήματα που έχουν προκύψει από Ρώσικης πλευράς.

Οι προσπάθειες από τους οργανωτές ταξιδιών, κυρίως από την Ρωσική αγορά αποσκοπούν, πρόσθεσε, ώστε να υπάρξει βελτίωση για το υπόλοιπο του χειμώνα. Φιλοδοξούμε, συνέχισε,  ότι εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, τουλάχιστον από το τέλος του Δεκέμβρη και μετά να δημιουργηθεί μια καλύτερη εικόνα σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών

«Θέλουμε να πιστεύουμε» σημείωσε ο κ. Φιλιππίδης,  ότι το θέμα αυτό θα επιλυθεί σύντομα ούτως ώστε να μπορέσουν και οι συνεργάτες μας με τους οποίους είμαστε σε επαφή, έγκαιρα να προγραμματίσουν τα δρομολόγια τους προς το αεροδρόμιο της Πάφου.

Πρόσθεσε ακόμη , πως έχει μεγάλη σημασία ο παράγοντας του χρόνου γιατί πρόκειται για θέματα που χρειάζονται καλό προγραμματισμό και απαιτείται και κάποιο χρονικό διάστημα για να υλοποιηθούν.

Καταλήγοντας ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι ο ΠΑΣΥΞΕ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας για τα θέματα της πολιτικής που θα εφαρμοστούν σε ότι αφορά τις αναστολές των εργασιών ξενοδοχειακών μονάδων.

Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια η πολιτική την οποία εφάρμοζε το υπουργείο Εργασίας, ενθάρρυνε τα ξενοδοχεία να κλείνουν κατά την χειμερινή περίοδο. Τώρα καταβάλλονται προσπάθειες σημείωσε, ακριβώς προς την αντίθετη πλευρά ώστε να ενθαρρυνθούν τα ξενοδοχεία να παραμείνουν ανοιχτά. Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι αυτό για να επιτευχθεί θα πρέπει πρώτα να καταφέρουμε να έχουμε τουρισμό, είπε ο κ Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα εργασιακά προβλήματα θα βρουν τις λύσεις τους γιατί υπάρχει πολύ καλή πρόθεση από πλευράς υπουργείου Εργασίας για αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων, κατέληξε.  

ΚΥΠΕ/ΚΠ/