Εναρκτήρια Διάλεξη του 10ου Χρόνου Διαλέξεων του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο»

Εναρκτήρια Διάλεξη του 10ου Χρόνου Διαλέξεων του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στην Πάφο»

10 χρόνια συμπληρώνει φέτος το «Ιεροκήπειον Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Πάφο», που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Γεροσκήπου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ράδιο Πάφος.


Ένας δυναμικός και ενδιαφέρων κύκλος διαλέξεων προσκαλεί τους κατοίκους, όλων των ηλικιών της Πάφου σ’ ένα γόνιμο διάλογο για τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας σήμερα, αλλά και για θέματα ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η πρώτη διάλεξη, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Κέντρου Γεροσκήπου, με μεγάλη συμμετοχή του κοινού, φιλοξένησε τον Δόκτορα Γρηγόρη Μακρίδη, Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου και Εκτελεστικό Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου. Ο κ. Μακρίδης παρουσίασε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που παρουσιάζονται από τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Η διάλεξη αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2020 σχετικά με τα πιο πάνω προγράμματα, καθώς και τα προγράμματα χρηματοδότησης που αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. Αναφέρθηκαν συγκεκριμένα παραδείγματα έργων που έχουν εγκριθεί και δόθηκαν λεπτομέρειες για τη διαδικασία που ακολουθείται σχετικά με την ετοιμασία προτάσεων για κεντρικές και μη κεντρικές δράσεις, καθώς και πληροφορίες για δράσεις που χρηματοδοτούνται από τα διαρθρωτικά ταμεία.

Της διάλεξης προηγήθηκαν χαιρετισμοί εκ των συνδιοργανωτών, του Δήμου Γεροσκήπου, του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ράδιο Πάφος.
Οι διαλέξεις του «Ιεροκήπειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου» είναι ανοικτές για το κοινό και μεταδίδονται ζωντανά από το Ράδιο Πάφος, 93.7 και ηχογραφημένες από το Ραδιοσταθμό του Πανεπιστημίου Κύπρου UCYvoice 95.2. Με το τέλος των εισηγήσεων, το κοινό μπορεί να συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που ακολουθεί.
Χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος είναι η εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος» και χορηγός φιλοξενίας το Aquamare Beach Hotel.

dekatos ierokipia001dekatos ierokipia002dekatos ierokipia003dekatos ierokipia004