Ενδιαφέρον για δημιουργία τεχνητού υφάλου στην Πόλη Χρυσοχούς

Το ενδιαφέρον του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων Κύπρου που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Κυπριακού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων και θαλάσσιων πάρκων στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, χαιρέτησε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως.

Ο κ. Οδυσσέως σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ανέφερε πως η συνάντηση στην οποία θα κληθούν να παραστούν το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, ο ΚΟΤ, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου, οι Πρόεδροι των παραλιακών Κοινοτήτων του Κόλπου Χρυσοχούς, ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών που ασχολούνται με Watersports, ο τοπικός Σύνδεσμος Ψαράδων, οι εκπρόσωποι των Ξενοδόχων και των Κέντρων Αναψυχής της περιοχής, καθώς και τα μέλη του Συνδέσμου Καταδυτικών Κέντρων που εδρεύουν στην Πάφο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 11 Μαίου στις 11:00 το πρωί στα Γραφεία του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς ανέφερε ότι έχει ήδη υποβληθεί αίτημα από το Δήμο και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου από το 2012 και ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Γεωργίας Νίκο Κουγιάλη – όπως είπε- ότι ο επόμενος ύφαλος που θα δημιουργηθεί την περίοδο 2014-2020 θα είναι στην Πόλη Χρυσοχούς.

Αυτό σημείωσε, ανακοινώθηκε τόσο στη συνάντηση του Υπουργού με το Δημοτικό Συμβούλιο στην Πόλη Χρυσοχούς όσο και κατά την πόντιση του Λαπόε στην περιοχή Μουλιών.

Στόχος της δημιουργίας τεχνητών υφάλων είπε, ” είναι σε μεσοπρόθεσμο στάδιο η ανάπτυξη της αλιείας, η προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, η προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού, η προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασίας της θαλάσσιας ζωής”.

Σύμφωνα με τον κ. Οδυσσέως η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς πληροί όλα τα κριτήρια που απαιτούνται για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου και ανέφερε πως αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να γίνει μελέτη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ώστε να εξευρεθεί η πιο κατάλληλη και ιδανική περιοχή για τη δημιουργία τεχνητού υφάλου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/